Ana Maria Galea şi Daniel Csikos cântă pentru viaţa lui Gabriel Social
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 170 Vizualizări

Ana Maria Galea şi Daniel Csikos cântă pentru viaţa lui Gabriel

Universitatea din Bucureşti, în parteneriat cu Exces Music, organizează miercuri, 16 ianuarie 2013, începând cu ora 19.00, un concert caritabil „Prietenii muzicii”, în cadrul campaniei umanitare „Viaţă pentru Gabriel”. Evenimentul va avea loc la Casa Universitarilor (Str. Dionisie Lupu nr. 46 – strada paralelă cu Str. Pitar Moș). La eveniment va participa conducerea Universității din București, alături de membrii conducerii Universităţii, scriitorul Mircea Cărtărescu, profesorul Paul Cornea, precum și alte personalităţi din mediul academic şi cultural.

Jazz în scop umanitar

Spectacolul de jazz va fi susţinut de Ana Maria Galea (voce) şi Daniel Csikos (pian).

Ana Maria Galea este absolventă a secţiei de actorie din cadrul Universităţii de Arte din Tg. Mureş. A urmat cursuri de jazz susţinute de Anca Parghel, Mircea Tiberian, Sorin Romanescu. De la debut a colaborat cu nume importante ale scenei  de gen printre care îi amintim pe Pedro Negrescu, Bende Zsolt, Gzarfas Istvan, Sorin Romanescu, Alexandru Man, Lucian Ban sau Mat Maneri, dar şi cu tineri muzicieni alături de care a susţinut şi susţine concerte în ţară şi în străinătate. Ana Maria Galea colaborează din 2007 în diverse proiecte cu pianistul Daniel Csikos, absolvent al conservatorului din Cluj. Cei doi artişti au realizat muzica spectacolului radiofonic „Mede/Ea – sau despre fericirea conjugală” în regia Roxanei Marian, fiind şi „actori” în acest spectacol din cadrul stagiunii RADIODRAMA de la Radio România Tg. Mureş. Concertul se înscrie în campania umanitară de strângere de fonduri pentru micuțul Gabriel-Ioan, fiul criticului și istoricului literar Iulian Costache, lector doctor în cadrul Facultății de Litere.

Gabriel, în vârstă de 3 ani și 8 luni, a fost diagnosticat în decembrie 2012 cu leucemie acută limfoblastică. În acest moment, Gabriel se află internat pentru chimioterapie în secția Oncologie Pediatrică a Institutului Clinic Fundeni, dar aceasta este prima etapă a unui tratament complex, care trebuie continuat într-o clinică de specialitate din străinătate. Gabriel este aşteptat pe data de 16 ianuarie la o clinică germană (Charité din Berlin sau Clinica de Oncologie Pediatrică din Augsburg) unde ar trebui să facă o puncție medulară exact în a 33-a zi de la începerea chimioterapiei. Tratamentul ulterior durează de la 6 la 9 luni, în funcție de reacția organismului, și costă între 80.000 de euro și 120.000 de euro.

Pentru a fi acceptat în clinica germană, este nevoie de suma inițială de 60.000 de euro.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE