Un joc pentru poziţia de lider pierdut de BC Mureş BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 122 Vizualizări

Un joc pentru poziţia de lider pierdut de BC Mureş

Partida restanţă din cadrul etapei a XII-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin dintre CSU Atlassib Sibiu şi BC Mureş Târgu-Mureş, disputată miercuri seara în Sala Sporturilor „Transilvania” din Sibiu s-a încheiat cu victoria la limită a gazdelor, scor 77-75 (21-24, 22-23, 19-12, 15-16). Jocul a constituit un adevărat derby de clasament, cele două echipe aflându-se pe primele două locuri, singurele cu câte trei înfrângeri.

Debut dominat de „lunetişti”

Primul sfert a început cu două coşuri ale sibienilor, autori Sarovic şi Popa Calotă, după care Peciukas a reuşit prima „treiţă” a mureşenilor. Fostul „tigru”, Ceskovic a înscris şi el, după care Martinic şi de două ori Jelenic au înscris şi ei coşuri de 3 puncte, mureşenii fiind în avantaj la jumătatea sfertului, 16-13, scor completat de un coş al lui Ivanovic şi din nou Jelenic, după care şi Mladenovic a început să pună mingea în coş. Sibiul s-a apropiat la 19-20, dar a punctat Brown şi sfertul s-a încheiat 24-21 pentru BC Mureş, cu un ultim coş al gazdelor, din nou Ceskovic fiind autorul.

Ceskovic împotriva fostei echipe

Sfertul secund a început cu coşuri ale lui Mladenovic şi Jelenic. A urmat din nou Ceskovic, dar Peciukas îşi reglează tirul şi tabela ajunge la 33-24 pentru BC Mureş după trei minute, dar lituanianul comite al treilea fault şi iese. Sibiul se apropie, dar Jelenic reface diferenţa cu o nouă aruncare de la distanţă. Ceskovic reuşeşte al 10-lea punct împotriva fostei echipe, iar Martinic ripostează. Gazdele recuperează şi mureşenii intră la pauză doar cu 47-43, într-o repriză în care ambele echipe au înscris câte 6 aruncări de la distanţă.

Final cu victorie la fotofinish

La reluare, multă prudenţă şi multe greşeli. La jumătatea actului 3, parţialul 6-4 pentru gazde ţinea partida în suspans. BC Mureş intră în penalizare şi acelaşi Ceskovic egalează la 53. Peciukas transformă şi el două libere, după care ratează alte două şi sibienii preiau conducerea. Un sfert trei slab al „tigrilor” şi la ultima pauză tabela arată 62-59, cu câte 20 de puncte pentru Ceskovic şi Jelenic. Ultimul sfert începe rău pentru BC Mureş, care înscrie primul coş după aproape patru minute. Peciukas înscrie de la trei puncte, dar Bojovic duce tabela la 70-66 la intrarea în a doua jumătate. Egalează Peciukas cu patru minute înaintea finalului şi Jelenic îşi readuce echipa în avantaj. Ambele echipe forţează victoria, trec la conducere, dar şi ratează. Mai lucizi pe final, sibienii obţin o victorie la un coş, cu o aruncare de 3 puncte ratată de Martinic în penultima secundă. Sibienii se menţin în fruntea clasamentului, în timp ce mureşenii rămân pe locul secund şi îi aşteaptă un nou meci greu, pe teren propriu, luni, cu BCM U Piteşti.

Marcatori:

CSU Atlassib: Ceskovic 22, Bojovic 19 (3×3), Popa Calotă 14 (3), Sarovic 13 (3), Nelson 5, Lee 4.

BC Mureş: Jelenic 22 (4), Peciukas 17 (3), Mladenovic 14, Brown 12, Martinic 5 (1), Ivanovic 5. A mai jucat Jucan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE