Poliţia Locală Târgu-Mureş, la raport! Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 975 Vizualizări

Poliţia Locală Târgu-Mureş, la raport!

În anul 2013, Serviciul Ordine şi Linişte Publică din cadrul Poliţiei Locale Târgu-Mureş a aplicat un număr de 12.027 de sancţiuni contravenţionale, din care 1.926 de avertismente, aportul financiar la bugetul local dublându-se faţă de anul precedent.

Potrivit raportului de activitate al instituţiei pentru anul 2013, suma totală încasată a fost de 227.859 lei, un număr de 4.825 procese verbale urmând procedura de executare silită. “Comparativ cu anul 2012, activitatea profesională a agenţilor Serviciului de Ordine şi Linişte Publică a crescut semnificativ”, a precizat Valentin Constantin Bretfelean, directorul executiv al Poliţiei Locale Târgu-Mureş.

Faptele antisociale, sancţionate

Conform acestuia, în anul 2013 personalul din cadrul Biroului de Intervenţie şi-a desfăşurat activitatea de menţinere a ordinii şi liniştii publice, prevenire şi descoperire a faptelor antisociale, sancţionând persoanele surprinse că încalcă normele de convieţuire socială, conform legilor şi hotărârilor Consiliului Local, date în competenţă. “Activitatea de sancţionare contravenţională s-a concretizat prin întocmirea a 2.477 de procese-verbale, dintre care 324 cu avertisment, suma stabilită fiind de 325.652 lei, procentajul în cazul proceselor-verbale achitate crescând cu 42,56%, faţă de anul 2012”, a menţionat Valentin Constantin Bretfelean.

Activitate bogată la Biroul Siguranţă Rutieră

De asemenea, personalul Biroului Siguranţă Rutieră a constatat în anul 2013 un număr de 5.439 de contravenţii, privind încălcarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 195/2002 şi a hotărârilor

Consiliului Local Târgu-Mureş, dintre care: 2.823 de opriri ilegale, 252 de stationări, 1.622 de contravenţii la traversarea drumurilor publice de către pietoni, prin locuri interzise, 545 de contravenţii privind accesul interzis pe anumite străzi, 60 de contravenţii de altă natură: biciclişti, nerespectare tonaj, etc. “Activitatea foarte bună derulată de către cadrele Biroului s-a reflectat şi în aportul la bugetul local, care a crescut cu aproximativ 105% faţă de anul 2012. În perioada supusă analizei, au fost ridicate un număr de 1.165 de autovehicule staţionate neregulamentar”, a subliniat directorul executiv al Poliţiei Locale Târgu-Mureş.

Evenimente soluţionate cu camere video

Tot în anul 2013, agenţii din cadrul Dispeceratului de Urgenţă 112 au înregistrat un număr de 5.717 de sesizări telefonice, cu 2.533 mai multe decât în anul 2012, însă 834 dintre ele nu s-au confirmat, celelalte fiind repartizate spre competentă soluţionare, poliţiştilor locali aflaţi în teren. “Imaginile surprinse de camerele video amplasate pe domeniul public au avut un rol esenţial în soluţionarea a 369 de evenimente produse, cum ar fi: 71 de accidente rutiere, în urma cărora s-au produs distrugeri ale bunurilor aparţinând domeniului public, conducătorii auto părăsind locul faptei, 93 de blocări căi de acces, 205 de parcări neregulamentare. De asemenea, prin intermediul acestora au fost identificate 337 de persoane care apelau la mila publicului în intersecţii, la intrarea în lăcaşurile de cult, zonele intens circulate, etc., precum şi un număr de 114 cetăţeni care răscoleau recipientele de colectare selectivă a deşeurilor, majoritatea având domiciliul sau reşedinţa în cartierul Valea Rece”, a arătat Valentin Constantin Bretfelean.

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE