Festivalul de Jocuri Muzicale a devenit tradiţie Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 70 Vizualizări

Festivalul de Jocuri Muzicale a devenit tradiţie

În data de 10 aprilie se va desfăşura Festivalul Judeţean al Jocurilor Muzicale şi de Mişcare, în sala de sport a Şcolii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu”. Festivalul adresat elevilor claselor a II-a aflându-se la a 9-a ediţie, am cerut detalii de la Irina Năsăudean, coordonatoarea acţiunii. “Festivalul vizează gradul de dezvoltare al deprinderilor motrice şi îmbinarea mişcării cu jocul. De obicei la acest Festival se adună cam 300-400 de elevi din tot judeţul, sala de sport a Şcolii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu” fiind întotdeauna plină. Vine cine doreşte, pentru că asta presupune multă muncă din partea învăţătoarelor. Ca să prezinţi un moment de mişcare pe muzică, orice ar fi, nu este uşor, mai ales că abia se formează colectivul clasei. Lumea vede doar finalul, adică festivalul, dar este de fapt un concurs care are multă muncă în spate”, a precizat Irina Năsăudean.

Festival al mişcării şi al comunicării

Orice festival care se respectă are nevoie şi de sponsori. “În anii trecuţi am avut ca sponsor pe CESIRO Sighişoara şi colaborez foarte bine cu profesoarea de învăţământ primar Anca Daniela Moldovan tot de la Sighişoara, care de fiecare dată ne-au ajutat cu diplomele şi cupele. Pentru copii într-adevăr de multe ori este mai importantă competiţia în sine decât premiile”, a informat coordonatoarea acţiunii. “În plus este bucuria întâlnirii, comunică între ei, învăţătoarele fac schimburi de experienţă. Pentru noi este şi un festival al comunicării, fiind locul unde copiii se întâlnesc în număr mare. La un concurs de matematică, de exemplu, merg 2-3 elevi, pe când aici vin în grup. Desigur apreciem şi contribuţia părinţilor, care le confecţionează costumaşele. În anii precedenţi Festivalul a fost organizat în preajma Zilei Copiilor, 1 Iunie, anul acesta am preferat să organizăm evenimentul în săptămâna dedicată “Şcolii Altfel”, a încheiat Năsăudean.

Doritorii de informaţii suplimentare, dar şi cei care doresc să se înscrie se pot adresa direct coordonatoarei Irina Năsăudean la telefon 0744-327.154, sau pe email, la adresa irina_nasaudean@yahoo.com.

Edith VEREŞ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE