Noua echipă de polo, Polo Club Mureş Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 819 Vizualizări

Noua echipă de polo, Polo Club Mureş

Polo-ul mureşean se menţine la suprafaţă

După peste 20 de ani în care unul dintre sporturile de tradiţie în Târgu-Mureş a fost „dat la fund”, în ultimii ani acesta cunoaşte un nou avânt. După apariţia cluburilor CS Torpi şi Aquasport, recent a apărut un nou club, Polo Club Mureş. Iniţiatorul este Gagyi Csaba, fost antrenor la primele două, actualmente şi la echipa de juniori II a celor de la Aquasport. Fostul poloist a demarat încrezător proiectul, bazându-se pe copii mureşeni şi pe existenţa Bazinului Olimpic din cadrul  Complexului Weekend. Acest proiect se bazează pe recrutarea copiiilor (băieţi şi fete) născuţi între anii 2003 şi 2005. Echipa a prins contur şi cuprinde 30 de copii, dintre care 20 sunt deja stabili. „Am deocamdată 20 de copii care vin regulat la antrenamente, ceilalţi numai pentru înot. Aş mai avea nevoie de încă vreo zece pentru a porni anul viitor în campionat cu ei. Nu trag de ei dacă ei nu vor, mă bazez doar pe cei care într-adevăr vor să facă polo”, a spus Gagyi Csaba. Echipa a participat săptămâna trecută la un turneu de pregătire la Oradea, unde poloul este la el acasă şi a susţinut şapte partide în trei zile. Rezultatele sunt irelevante, deşi s-a reuşit unul remarcabil cu echipa secundă a Crişului, victorie cu 6-4 în faţa unei echipe deja bine încropită.

Concurenţa poate fi costructivă

Deşi în Târgu-Mureş activează deja o echipă e fete, campioană la junioare cu CS Torpi, Gagyi Csaba are înscrise şi cinci fete şi îşi planifică alcătuirea unei echipe competitive, care să ducă la dezvoltarea unei discipline olimpice unde România nu a avut reprezentativă până în prezent. Deocamdată se bazează doar pe sprijinul părinţilor şi pe cel acordat de Primărie în ceea ce priveşte deplasarea echipei la competiţii. „Nu cerem nimănui bani, nu am depus proiect pentru sprijin financiar, ne bazăm momentan doar pe dorinţa celor care vor să facă parte dintr-o echipă a unei discipline care ia avânt la noi şi am avut până acum înţelegere pentru deplasarea la concursuri. Deoarece nu suntem încă afiliaţi, jucătorii nefiind încă la vârsta la care ne putem înscrie în competiţii, suntem singurii care intră la bazin cu abonament de 60 de lei lunar, din dorinţa de a continua vom încerca să supravieţuim”, a adăugat antrenorul noii echipe. Aceasta are program de antrenamente zilnic, cu excepţia zilei de miercuri. Luni şi vineri efectuează antrenamentele în intervalul 20-21, marţi şi joi de la 19 la 20.30, iar sâmbăta şi duminica de la 12 la 13.30.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • 100% de acord 🙂 – ironia este ca in polo-ul muresean atacurile si intepaturile personale se fac in jurul bazinului, chiar si in timpul meciurilor in fata copiilor si parintilor.
    Se cunoaste foarte bine de la 1-2 chiar 3 cluburi, cum se comporta in jurul bazinului.
    Daca vreodata se va face o echipa reprezentativa a orasului, dupa cum s-a mai discutat, atunci speranta este ca aceste anomalii se opresc sau macar se dezvolta la un nivel mai matur 🙂 – cel putin sa aiba loc in birouri sau vestiare si nu langa bazin.
    Dar pentru o echipa reprezentativa, ar trebui sa punem capat si zilnicelor atacuri intre cele 1-2 chiar 3 cluburi 🙂
    Concurenta sanatoasa se bazeaza pe fapte si nu insinuari continue si reciproce… Cuvantul „responsabilitate” ar trebui predat la multi 🙂

  • Buna ziua

    Intradevar dl.Gagyi Csaba a fost component al clubului AquaSport pana in anul 2013 cand din motive personale infiintand clubul dumnealui a parasit echipa AquaSport Tirgu Mures.
    Astazi este doar colaborator cu clubul nostru AquaSport Tirgu Mures,copii juniori solicitand acest lucru de a antrena impreuna cu dl.Razvan Paltinean cel care acum cativa ani incepea la clubul Torpi Tirgu Mures reinvierea poloului in oras.
    Cat despre palmaresul dl.Gagyi Csaba cei care au jucat alaturi cunosc asadar nu e bine sa il barfim cu bune sau rele.
    M ai util ar fi pt copii mureseni ca noi cei care dorim un lucru anume in oras de a asigura un viitor poloului muresean sa ne unim fortele prin a realiza un proiect comun nu separat si sa ne concuram separat.
    Dupa o anumita varsta copii m ai talentati si ambiciosi sa aiba un program comun de antrenament si un viitor comun in mures .
    O zi placuta
    Jozsa T

    • Trist. Am incercat, conform obiceiului, sa salut si sa prezint aparitia unei echipe care angreneaza copii in sport. Daca aveti dispute si obiectii fata de cei implicati, nu este fait play acest stil de abordare, chiar cu jigniri la adresa tuturor, inclusiv a mea. Prefer sa va raspund cu un editorial, pentru care imi asum responsabilitatea si semnez.

      • Absolut de acord in privinta faptelor triste, mai ales că jignire nu există în vocabularul termenilor obiectivi. Este o stare emoțională – sper că măcar percepeți ironia.
        Da, este trist că rapid totul se denaturează într-o polemică tipică de forum de internet de doi bani.
        Am rezistat cât am putut până acum, cu toate că focurile de artificii sunt delectabile chiar și în aprilie.
        Ca cineva care a petrecut prea mult timp cu rectificarea publică a unor episoade triste din trecut care au dăunat deja prea mulți copii talentați și reputația unor echipe, aș mai visa în momentele mele naive la jurnalism obiectiv și un minim de profesionalism în cercetarea faptelor.
        Interesant că două comentarii semnate au fost filtrate, pentru că „responsabilitatea” unora nu se extinde la prezentarea obiectivă a tuturor punctelor de vedere, chiar dacă sunt incomfortabile.
        Adevăruri parțiale nu fac parte din arsenalul obiectivității, numai contribuie la autogolul ironic marcat repetat de anumite organizații de presă.
        Totul, inclusiv acest discurs, rămâne numai o mică bulă de aer în apa bazinului Olimpic, unde se petrec prea multe lucruri superbe ca să mai petrecem vremea cu așa aberații.
        Ca totdeauna, contactul de email este furnizat și aici și pe blog, și dacă chiar doriți să investigați realitatea, aceasta este prea bine documentată și parțial publică.
        Până atunci, vă doresc multă inspirație.

    • Tot respectul pentru replica lui Jozsa Tibor, de la Aquasport. Acesta este spiritul fair play. Disputele personale in alta parte trebuie sa aiba loc, dar nu in preajma si detrimentul copiiilor. Este trist pentru ce constat in celelalte comentarii, dar am sa va raspund intr-un editorial pentru care imi asum responsabilitatea si semnez.

      • Faptele nu sunt personale… si ziaristii, indiferent daca chiar vor binele polo-ului si a copiilor sau nu, au datoria de baza sa verifice afirmatiile care erau comedia apoi tragicomedia polo-ului muresean…
        Spiritul de fair play inseamna si comunicarea obiectiva, pentru a nu repeta ce de la noi de la Oradea pana la Bucuresti se stie de ani de zile.
        Mai intrebati pe maestrul fair play-ului cum lua jucatori de la noi cu 2-3 ani mai in varsta decat ce era in regulament, si se ducea in Ungaria sa joace meciuri in timp ce baietii lui si cei de la Oradea care erau legitimati, stateau pe banca?
        Nu folositi cuvinte mari daca in toti acesti ani nu ati reusit sa cunoasteti realitatile deplorabile. Este datoria D-vs ca ziarist sa verificati informatiile…

  • Polo-ul muresean se mentine la suprafata? Ne bucuram, se pare ca fara contributia dansului acest sport s-ar duce la fund.
    Zi de Zi, se pare ca uitati munca celor care din 2009 au readus cu mult succes acest sport la Mures.
    Oricum dansul este expert cel putin la scufundarea la fund ale unor echipe, unor jucatori promitatori si ale fondurilor de la mai multe cluburi.
    Asa ca aflam cu extaz ca a facut o intoarcere miraculoasa de 180 de grade si acum se ocupa de mentinerea la suprafata a polo-ului. Mult succes!
    Toti ceilalti care au supravietuit cu reputatia si cariera cat de cat intacta „contributiile” dansului se pot odihni acum, ca sportul acesta este in maini sigure.

  • Stimati „ziaristi”, ar fi cazul sa va documentati cine si cum intra la bazin. Singurii care platesc abonament de 60 de lei pe luna?
    Serios, daca chiar nu va duceti la bazin sa verificati enormitatile debitate de acest individ, dati un telefon si aflati niste fapte simple care contrazic, ca de obicei, emanatiile nerusinate…
    Este o insulta la adresa altor copii si parinti.
    Si daca acest personaj chiar aduce in vizor subiectul financiar, ar fi cazul sa va uitati un pic la „istoria” dansului la alte cluburi – este cunoscuta intr-o raza de sute de kilometri, dar se pare unii ziaristi locali anid e zile nu au aflat faptele petrecute.
    Felicitari pentru nivelul publicistic si sa speram ca parintilor si copiilor nu le vor trebui ani de zile sa afle cu cine au de-a face.

  • Incredibil ! Cat mai poate minti si pacali acest om. Oare chiar atat de prosti sunt cei din TG Mures ? Cum sa poti sa lasi copiii sa fie pacaliti de asemenea individ ? Oare autoritatile chiar nu se sesizeaza ? Domnilor cum se poate sa lasi educatia copiilor cu un individ care are o condamnare penala in executare ? Alo ziarul zi de zi chiar asa de rau a-ti ajuns ? Voi protesta si voi interzice ca numele echipelor noastre sa fie asociat in acest ziar cu acest personaj dubios , sa nu spun mai mult. Imi pare tare rau ca jurnalistii din Tg Mures ( o parte din ei ) nu au inteles , si nu inteleg nimic din ce se intampla in orasul nostru. Scriem tot ce auzim de la diferiti oameni care nu au nimic cu bunul simt . Vorbim de proiecte , de viitor etc, fara sa ne uitam in prezent , fara sa ne uitam cine vorbeste si despre ce , astept sa scrie-ti si despre performantele domnului antrenor, a jucat pentru Germania, a fost coleg de camera cu dl Hagiu, a calificat echipa Romaniei la JO de la Atlanta , si e cel mai bun antrenor de copii din Ungaria , sfatuit si indrumat de dl Capsa Iuliu. Domnilor ziaristi dar pe dl Capsa , dl Hagiu, care traiesc nu -i intrebati despre aceste lucruri? Rusine ziarului, pe care l-am respectat pana acum . Rugamintea mea este sa nu mai apara clubul sportiv Torpi MS in acest ziar, pentru ca e dreptul nostru sa ne alegem oamenii care sa ne promoveze. Nu dorim sa aparem la rubrica sport a acestei publicatii alaturi de asemenea personaje. Preferam sa nu fim promovati deloc. Multumesc, in acest sens voi face si o conferinta de presa unde voi spune clar aceste lucruri.Sima si respect pentru tot ce a-ti facut pentru noi.

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE