Therezia Prodcom, dezvoltare în parteneriat cu fermierii Business
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 2743 Vizualizări

Therezia Prodcom, dezvoltare în parteneriat cu fermierii

therezia 1Înfiinţată în anul 1994, Therezia Prodcom SRL Pănet este în prezent unul din principalii producători locali de produse lactate, cu o piaţă de desfacere în toată România, dar şi în ţări precum Marea Britanie, Spania, Franţa, Suedia, Germania, Italia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Grecia şi Cipru. Detalii suplimentare despre activitatea companiei am aflat de la Csergő Attila, director comercial, pe care l-am întâlnit sâmbătă, 8 august, cu un stand Therezia Prodcom, la expoziţia de Bălţată Românească de tip Simmental organizată în zona Depozitului de Armăsari de la Târgu-Mureş.

Reporter: Cu ce ocazie vă aflaţi la expoziţia de Bălţată Românească de tip Simmental de la Târgu-Mureş?

Csergő Attila: Therezia Prodcom SRL, fabrică de produse lactate din comuna Pănet, cu capital integral privat românesc, produce toată gama de produse lactate integral din lapte colectat de la fermieri din judeţul Mureş. De aceea am considerat oportun şi important să ne prezentăm şi noi la acest eveniment de seamă al producătorilor. Pe de altă parte, ne dorim să avem o vizibilitate a companiei şi a produselor, dar mai important este ca aceşti producători să vadă produsul finit în care se transformă laptele pe care ni-l furnizează.

Rep.: Care e produsul dumneavoastră cel mai reprezentativ?

C.A.: N-aş putea spune un anume produs, pentru că vorbim despre diferite categorii de produse. Baza pentru noi e caşcavalul, diferitele tipuri de caşcaval, dar pe lângă caşcavaluri încercăm să oferim o gamă completă consumatorilor de lapte de consum, iaurturi, sana, brânză, burduf, unt, smântână…

Rep.: Aveţi o tradiţie de 21 de ani pe piaţa de specialitate. Cum au fost cele două decenii de activitate pentru Therezia Prodcom?

C.A.: Au fost interesante pe de o parte, dar putem spune că fiecare an diferă faţă de anul anterior. Până la urmă, noi nu suntem o societate finanţată din alte surse, nu suntem o societate care a apărut peste noapte pe piaţă, suntem o societate care a crescut încet, dar sigur, ajungând la nivelul actual. La începuturi procesam câteva sute de litri de lapte zilnic, ajungând acum la peste 50.000 de litri de lapte zilnic. Practic, n-am ajuns la această cantitate peste noapte, ci pur şi simplu crescând de la un an la altul împreună cu fermierii noştri şi cu piaţa noastră de desfacere.

therezia 2

Rep.: Unde ajunge producţia dumneavoastră?

C.A.: O parte a producţiei o desfacem în România, în magazinele noastre proprii şi prin distribuitori, respectiv diverse reţele multinaţionale. Momentan, produsele noastre se găsesc pe tot teritoriul României, din nordul Moldovei până în sudul Olteniei, respectiv de la Constanţa până Oradea. Pe lângă aceste diagonale care împart ţara, suntem prezenţi şi pe piaţa intercomunitară, exportăm în mai multe ţări din Uniunea Europeană.

Rep.: Câte locuri de muncă asiguraţi?

C.A.: Pe de o parte, compania asigură în mod direct circa 120 de locuri de muncă, dar pe lângă acestea asigură pâinea de zi cu zi la peste 1.000 de familii de fermieri prin laptele achiziţionat de la ei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE