Copilul cu telefon mobil devine o țintă ușoară Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 71 Vizualizări

Copilul cu telefon mobil devine o țintă ușoară

furturi_din_buzunare

Polițiștii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș continuă Campania „10 pentru siguranţă!” și atrag atenția părinților, să se gândească de două ori înainte de a le cumpăra copiilor un telefon mobil și să ia în calcul și riscul la care îi supune.  Părinții aleg să le ofere celor mici un telefon în ideea că pot să îi supravegheze mai bine, sunându-i în orice moment, dar în realitate, este vorba de o sabie cu două tăișuri. Un astfel de gadget îi face pe cei mici să cadă adesea în plasă și să fie victime ale escrocheriilor, hărțuirilor, fraudelor și virusilor informatici, în special dacă utilizează un telefon cu Android.

Copiii primesc cel dintâi smartphone pe la 10-12 ani, arată un studiu realizat de românii de la Bitdefender. Un număr din ce în ce mai mare de copii români de 6 până la 9 ani, care de-abia învață să citească, dețin un smartphone, este deja o obişnuinţă ca cei mici să aibă telefoane mobile și, dacă se poate, unul pretențios și cât mai inteligent.
Pe perioada vacanței, telefonul purtat la joacă, îi încurcă pe copii, ideea de a merge afară la joacă nu are nimic în comun cu a sta tot „pe telefon”, eventual participând la un soi de competiţie „al cui telefon e mai grozav”, în plus îl poate strica foarte ușor. Copiii au tendinţa de a-şi afişa lucrurile cu care se mândresc, motiv pentru care pot deveni o țintă ușoară în momentul în care sunt văzuți de alții rău intenționați și nu doar că poate rămâne fără telefon, dar poate trece printr-o experienţă traumatizant. Polițiștii sfătuiesc părinții să stabilească alte reguli pe perioada vacanței, respectarea unei ore de întoarcere acasă sau păstrarea legăturii cu vreun părinte sau vecin care este în general acasă sau afară cu copiii.  Când e la şcoală, dacă e vreo problemă deosebită, legătura cu învăţătoarea sau diriginta este la îndemână, iar dacă a ajuns acasă poate fi verificat pe telefonul fix sau pe mobilul lăsat acasă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE