Lucrarea Repcon de pe Niraj, apreciată de prefect Business
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 187 Vizualizări

Lucrarea Repcon de pe Niraj, apreciată de prefect

prefect 1Proiectul de reabilitare hidrotehnică a râului Niraj în zonele ce prezentau un pericol mare de inundații este finalizat în proporție de 70% iar lucrările efectuate de constructorul Repcon SA sunt de calitate foarte bună. Aceasta e concluzia inspecției în teren efectuate miercuri, 16 septembrie, de prefectul Lucian Goga și de reprezentantul Administrației Bazinale Ape Mureș, directorul tehnic Rodica Colceriu.

Proiect de 67 milioane lei

Proiectul “Amenajări hidrotehnice în bazinul hidrografic Niraj, județul Mureș” are o valoare de aproximativ 67 milioane lei și este finanțat prin Programul Operațional Sectorial Mediu și prin Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Lucrarea are termen de finalizare în 31 decembrie 2015, iar la final albia râului Niraj va fi recalibrată pe o lungime de 31,9 kilometri, vor fi construite 7 kilometri de diguri noi, 1,6 kilometri de ziduri și 1,2 kilometri de casete de beton, vor fi amenajate supraînălțări de diguri și va fi reabilitat nodul hidrotehnic din Miercurea Nirajului, la confluența dintre pârâul Vețca și Niraj. Localitățile Miercurea Nirajului, Dumitreşti, Găleşti, Bolintineni, Păsăreni, Murgeşti, Acăţari, Stejeriş, Crăciuneşti şi Cinta – toate cu istoric grav în privința inundațiilor – vor fi în sfârșit protejate de furia naturii. “Ne-am bucurat de vizita și de aprecierilor domnului prefect Goga și ale doamnei Colceriu, reprezentant al beneficiarului, ABA Mureș. După ce am văzut împreună mai multe puncte ale lucrării, concluzia a fost că ne-am făcut treaba foarte bine și că suntem în grafic ca să finalizăm până în decembrie”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, ing. Mircea Pol, managerul de proiect al Repcon SA, cel care coordonează lucrarea de pe Niraj.

prefect 2

„În primul rând, mi-am propus să văd obiective mari de investiţii de pe raza judeţului Mureş şi am realizat vizita aceasta din cel puţin două motive: este vorba despre o investiţie pe care eu o consider prioritară şi a considerat-o prioritară inclusiv Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor prin Administraţia Bazinală a Apelor Mureş, pentru că Nirajul, din câte ştim cu toţii, în urma unor ploi torenţiale se revărsa, producea pagube în gospodării şi în culturi agricole. Această investiţie a fost tratată ca o prioritate, pe baza Hotărârii de Guvern 67 din 2014, a fost finanţată prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu şi de asemenea de la bugetul de stat, prin Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, valoarea totală a proiectului fiind de 67 de milioane de lei. Sunt mulțumit de ceea ce am vazut”, a declarat și prefectul județului, Lucian Goga. „Am fost la Primăriile din Păsăreni şi Găleşti, unde am avut discuţii cu primarii celor două comune. Din ceea ce mi-au relatat reprezentanţii firmei constructoare şi ai Administraţiei Bazinale a Apelor Mureş, lucrările sunt finalizate în proporţie de 70%. Lucrările arată foarte bine, se vede cu ochiul liber”, a mai spus acesta.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE