Prima întâlnire cu Cristiano Bergodi FC Municipal
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 67 Vizualizări

Prima întâlnire cu Cristiano Bergodi

prezentare bergodiNoul antrenor al echipei vicecampioane la fotbal, ASA Târgu-Mureș, italianul Cristiano Bergodi, a fost prezentat oficial miercuri de către conducerea clubului. Bergodi a semnat marți dimineață un contract valabil până la sfârșitul sezonului și a plecat imediat spre Suceava, pentru a asista la jocul echipei din 16-imile Cupei României, cu formația de ligă secundă Bucovina Pojorîta.
Primul contact a fost unul fericit. Noua sa echipă a obținut fără emoții calificarea, învingând cu scorul de 4-1, dar primul meci al tehnicianului va fi evident unul mult mai dificil, vineri urmând să întâlnească pe teren propriu pe CFR Cluj. Bergodi a fost prezentat de președintele Bogdan Mara și directorul Cristian Chertes. „După cum se știe, Cristiano este un antrenor care a fost dorit de toată lumea aici la Târgu-Mureș și munca lui s-a văzut pe unde a mai antrenat. Sperăm ca împreună să continuăm ceea ce am început și să ne atingem obiectivele propuse”, au fost primele cuvinte ale președintelui executiv Bogdan Mara.
Cu un optimism cumpătat, tehnicianul italian și-a exprimat primele impresii după partida echipei din Cupa României, exprimându-și speranța că lotul este suficient de valoros pentru a repeta cel puțin isprava din ediția trecută. „Vreau în primul rând să mulțumesc conducerii că au încredere în mine și m-au chemat la o echipă dintre cele mai bune. Eram liber de contract și am ales Târgu-Mureș cu plăcere, dar am mai fost în Ardeal, la Cluj și mi-a plăcut cum am fost primit, iar Târgu-Mureș este un oraș frumos. Am urmărit echipa, mi-a lăsat o impresie bună, am observat că sunt jucători de valoare și cred că vom avea o colaborare bună. Echipa a făcut ceva deosebit anul trecut, lucru pentru care țin să-i felicit pe cei care au contribuit, nu voi uita să-i amintesc pe antrenorii care au lucrat cu ea, mai ales pe Liviu Ciobotariu. Dacă anul trecut echipa a fost o surpriză, a luptat pentru câștigarea campionatului, acum nu mai este surpriză, toți adversarii și antrenorii vor fi mai atenți. Timpul este însă scurt și peste două zile avem deja un meci important. Când se intră din mers la o echipă nu este ușor niciodată. Pe unii dintre ei îi cunosc, am mai lucrat cu ei, iar eu voi da totul și sperăm să facem treabă bună”, au fost primele impresii ale lui Bergodi.

Noul sistem poate aduce schimbări în bine

Tehnicianul nu vede o favorită la titlu, consideră campionatul foarte echilibrat și crede că noul sistem cu play-off și play-out poate să aducă un plus. „Nu putem spune ce va fi la iarnă, mai este mult până atunci, mai întâi trebuie să cunosc mai bine echipa. Obiectul nostru este să ne clasăm cât mai sus în clasament, trebuie să luptăm în fiecare meci la victorie, ținta este play-off-ul. Nou sistem poate va face campionatul mai interesant, rămâne de văzut. O echipă care a făcut ceva anul trecut, este normal că e mai atent privită. Cunosc deja fotbalul din România, știu că se schimbă foarte ușor antrenorii. Nu mi-am pus problema asta, eu voi lucra atâta timp cât mi se va da posibilitatea. Nu este problemă nici prezența jucătorilor experimentați, cu personalitate, chiar mă bucur că am așa jucători”, a completat noul tehnician.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE