Munca producătorilor și crescătorilor, expusă la Acățari Agricultura
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 175 Vizualizări

Munca producătorilor și crescătorilor, expusă la Acățari

111Timp de două zile aproximativ 100 de producători și crescători de animale din județul Mureș își vor expune rodul muncii în cadrul celei de a doua ediții a Expoziției Agricole Acățari, eveniment organizat de Primăria și Consiliul Local Acățați în parteneriat cu Consiliul Judeţean Mureş și Camera Agricolă Judeţeană Mureş. ”Expoziția din acest an este la ediția a doua. Reușita de anul trecut a expoziției a impus faptul că ea trebuie continuată, iar în acest an ea are o anvergură mai mare. Avem mai mulți producători agricoli, mai multe animale, bovine, ovine, cabaline, suine și animale mici pentru deliciul copiilor. Avem de asemenea expuse utilaje agricole. Astfel de expoziții sunt binevenite, sunt un schimb de experiență între producătorii agricoli, și le dă posibilitatea acestora să arate ce produc, și cred că cei mai mari câștigători sunt vizitatorii și cumpărătorii, deoarece expoziția este una cu vânzare”, a menționat Szabó Árpád, vicepreședintele Consiliului Județean Mureș.

Ofertă bogată

Expoziția va fi deschisă vineri, 9 octombrie, la ora 10.00, cu prezentarea standurilor, animalelor și utilajelor agricole, urmate apoi de premierea expozanților și deschiderea târgului de produse. Târgul va continua sâmbătă, seara fiind încheiată cu un Oktoberfest. ”Pentru ediția din acest an ni s-au confirmat până în prezent un număr de 96 de producători și crescători de animale, care vor veni să-și expună produsele. Vor fi prezenți 15 crescători de taurine din localitățile Tirimia, Corunca, Gheorghe Doja, Roteni, Văleni, Bălăușeri și Măgherani, 11 crescători de ovine din Maiad, Miercurea Nirajului, Roteni, Tâmpa, patru crescători de cabaline la care se adaugă câțiva ponei care vor face deliciul celor mici. Pentru ziua de vineri, vor fi zece standuri de legume, un stand de fructe din zona Reghinului, trei standuri cu flori din Gheorghe Doja, Sântana și Roteni, șapte producători de miere și produse apicole, standuri cu produse lactate, carne și produse din carne un stand, șase standuri cu pâine de casă și preparate de patiserie, țuică și vin două standuri. Nu lipsesc produsele meșteșugărești și de artizanat, standuri cu murături, dulceață, ciuperci, siropuri, dulcețuri și gemuri. Vor fi prezenți și reprezentanți ai celor care distribuie utilaje agricole, două standuri cu furaje, și pentru prima dată aducem și animale mici, iepuri, păsări de la trei fermieri din Sărmașu”, a precizat Ileana Gușatu, director executiv al Camerei Agricole Județene Mureș.

Premize pentru o expoziție județeană

Gazdele expoziției în frunte cu primarul comunei Acățari, Osvath Csaba, au precizat că au asigurate toate premizele pentru un eveniment dedicat în totalitate producătorilor și crescătorilor din întreg județul, nu doar celor de pe Valea Nirajului. ”Față de ediția de anul trecut s-au înscris mult mai mulți crescători și producători, ceea ce reprezintă un plus pentru noi ca și organizatori. Pot să afirm că prin amploarea ei expoziția este un început pentru a deveni una județeană. Avem infrastructura necesară pentru acest eveniment, o zonă unde putem expune utilajele agricole, avem o zonă verde, avem sala de sport pentru expozanți, precum și un cort de 10.000 de metri pătraţi unde putem expune animalele. Totul se poate desfășura pe o suprafață de peste trei hectare și jumătate. În ce privește costurile. Consiliul Local Acățari a alocat pentru această expoziție suma de 20.000 lei, Consiliul Județean Mureș a alocat suma de 15.000 lei, la care se adaugă suma de 3.000 lei din partea Asociației Crescătorilor de Taurine Mureș”, a subliniat Osvath Csaba.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE