CSU Medicina și-a onorat statutul de favorită CSU Medicina CSŞ
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 62 Vizualizări

CSU Medicina și-a onorat statutul de favorită

voleiEchipa feminină de volei CSU Medicina CSȘ Târgu-Mureș a învins duminică după masă în deplasare cu scorul de 3-0 (25-23, 25-19, 25-19) la Craiova, formația locală SCM U din localitate, în ultima partidă a etapei inaugurale din noua ediție a Campionatului Național, Divizia A1. Partida a fost controlată cu autoritate de către echipa antrenorilor Atanas Petrov și Ciprian Dârnescu, dar nu au lipsit nici momentele de suspans, cu mingi foarte disputate și scăderi de ritm. Mureșencele au tratat din debut cu seriozitate partida și s-au desprins la patru puncte. De la 10-6 însă, oltencele reușesc câteva blocaje, mureșencele atacă apoi în aut și gazdele egalează la 10. Au urmat trei puncte ale „medicinistelor”, dar craiovencele nu cedează și țin în permanență diferența minimă. Un blocaj reușit duce scorul la 16-14 la al doilea timp tehnic, după care craiovencele reușesc să preia conducerea la 18-17. O nouă serie de trei puncte mureșene întorc din nou scorul, dar urmează puncte exterm de disputate. După 20-20, mureșencele ajung să aibă prima minge de set la 24-22 și serviciul. Acesta iese în aut, dar punctul următor aduce victoria în cel mai disputat set al întâlnirii.

Despinderi decisive, dar și scăderi de ritm
Setul secund a avut o evoluție a scorului aproape „în valuri”. Mureșencele s-au desprins din nou în start la trei puncte, pe care le-au menținut și la primul time-out tehnic. Următoarele două puncte reușite dădeau impresia unui set detașat, dar a urmat o relaxare și gazdele s-au apropiat la un singur punct. O serie de patru puncte pe serviciul Roxanei Iancu a refăcut diferența de cinci puncte, dar a urmat o nouă revenire a gazdelor. După 16-11 la al doilea timp tehnic, oltencele au reușit să plaseze câteva atacuri peste blocaj și s-au apropiat la 20-18. Echipa ardeleană a revenit imediat cu altă serie de patru puncte și a încheiat setul la 19. Setul trei avea să fie cel mai detașat, dar cu momente în care se părea că jocul se relansează. După un prim punct reușit de gazde, pe serviciul Andreei Petra, mureșencele au ajuns la 6-1 și au luat prima pauză la un aparent liniștitor 8-2. Două puncte pierdute au pus în gardă echipa mureșeană și, mult mai atentă, a reușit altă serie de patru, iar la ultimul timp de odihnă scorul a ajuns la 16-7, apoi la 19-8. Aparentul galop de sănătate s-a transformat însă într-un final în care a fost nevoie din nou de concentrare. După patru puncte ale craiovencelor, a urmat un atac mureșean ieșit afară cu atingerea blocajului, cu punct acordat gazdelor și un altul în aut clar și seria punctelor gazdelor ajunge la 7. De la 19-15, două blocaje reușite înlătură emoțiile, dar oaspetele au trebuit să lupte pentru ultimele puncte. Au încheiat setul tot la 19 și au parafat o etapă a oaspetelor, în care toate cele șase vizitatoare s-au impus. În runda a doua, CSU Medicina va juca tot în deplasare, la Universitatea Cluj, sâmbătă, 17 octombrie.
La Craiova au evoluat în formula: Roxana Iancu, Andreea Petra, Olivera Medić, Samara Franchin, Ivana Zburova, Nikoleta Perovic și Andreea Ispas- libero. Au mai jucat Boglarka Pețan, Loredana Dobriceanu, Carmen Arniceru, iar din lot au mai făcut parte Alexandra Babaș și Laura Molnar- libero.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE