Home / Politic / „Tablete Columbo” pentru inspectorii de muncă din Mureş

„Tablete Columbo” pentru inspectorii de muncă din Mureş

tableteInspectorii din cadrul Inspecţiei Muncii – Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureş au la dispoziţie, începând cu luna septembrie, tablete speciale utilizate în activitatea de control. Denumite sugestiv „Columbo”, după numele celebrului detectiv din serialele de televiziune, noile instrumente de lucru uşurează misiunea inspectorilor aflaţi pe teren, în special datorită faptului că oferă informaţii în timp real despre situaţia societăţilor verificate.

Baza de date, verificată în timp real

Potrivit inspectorului şef adjunct cu delegare de inspector şef în cadrul Inspecţiei Muncii – Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureş, Eva Man, noile tablete sunt programate special pentru a furniza inspectorilor date utile despre societăţile verificate, aceasta fiind de fapt şi unica destinaţie pentru care pot fi utilizate. „Proiectul este o iniţiativă a Inspecţiei Muncii. Tabletele sunt folosite pentru verificarea şi accesul rapid la informaţiile complete despre angajatorii pe care inspectorul de muncă îi verifică, prin utilizarea unui portal unic pentru activităţile pe care le desfăşoară acest angajator. Este un avantaj, pentru că în timp real inspectorul de muncă poate să verifice cu uşurinţă baza de date şi să îşi facă o imagine clară asupra situaţiei la momentul verificării. În timp real. Ceea ce pe noi ne ajută foarte mult, să stabilim de exemplu dacă angajaţii au contract sau nu. Pe aplicaţie se vede exact ultima dată la care societatea a fost verificată şi în munca pe care o desfăşoară un inspector de muncă ne ajută foarte mult”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Eva Man.

Fiecare inspector, dotat cu o tabletă

„Tabletele Columbo” se utilizează individual de fiecare inspector, pe baza unui cod unic de accesare. „Am început să folosim aceste tablete de la mijlocul lunii septembrie şi colegii se declară mulţumiţi de ele pentru că sunt comode şi eficiente deoarece înlocuiesc mult anumite documente din hârtie aflate în mapa de lucru a unui inspector de muncă. Un inspector de muncă are o mapă, aşa cum o denumim noi, în care are diverse documentele: diferite tipizate şi acte pe care le imprimă anterior şi acum această tabletă vine cu o uşurare a activităţii lor. Fiecare inspector de muncă are tableta lui, pentru că acestea sunt configurate individual, pe fiecare inspector de muncă. În timp real putem să verificăm fiecare inspector de muncă, se înregistrează în baza de date fiecare accesare, nu se poate împrumuta de la unul la altul pentru că fiecare accesare se face pe baza unui cod. Ne ajută mult pentru că putem vedea în timp real situaţia exactă a firmei şi nu mai putem fi minţiţi de exemplu că există contracte de muncă, la contabil sau în alt loc. Inspectorul de muncă are o imagine clară, ştie ce se întâmplă”, a subliniat Eva Man.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

”Dacă avem întreprinzători autohtoni puternici, avem și o țară puternică!”

Președintele interimar al PSD Mureș, deputatul Dumitrița Gliga, a adresat luni, 13 septembrie, o interpelare …