Gustul mezelurilor tradiţionale, regăsit în Atelierul Petry Business
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 407 Vizualizări

Gustul mezelurilor tradiţionale, regăsit în Atelierul Petry

petry 1Conducerea companiei Primacom, deţinătoarea brandului Petry, a anunţat joi, 15 octombrie, cu ocazia unei conferinţe de presă, că va inaugura un atelier de prezentare şi un muzeu joi, 22 octombrie, de la ora 10.00, în locaţia primului magazin din istoria firmei, situat pe strada/pasajul Scăricica din Târgu-Mureş.

Petri Endre, administrator, fondator şi co-proprietar al firmei, a precizat că atelierul de prezentare şi muzeul vor fi înfiinţate pentru a sărbători 25 de ani de la reluarea activităţii în domeniul abatorizării şi prelucrării mezelurilor. „Cu această ocazie dorim să creem ceva deosebit. Firma datează în mod oficial din 1879, când a fost înregistrată la Camera de Comerţ din Târgu-Mureş”, a punctat Petry Endre. „Este sufletul nostru în acest magazin, pentru că acolo am început şi ne-am dezvoltat. La această locaţie, clienţii o să aibă posibilitatea de a îmbina experienţa de cumpărare cu o descoperire şi cunoaşterea meşteşugului de măcelar. Obiectele care vor putea fi văzute la muzeu sunt cele folosite în meseria de măcelar şi mezelar. O parte din obiecte sunt primite de la diverşi donatori, iar o parte provin de la familia noastră, Petry”, a completat fondatorul companiei Primacom.

Interactivitate cu vizitatorii

Totodată, vizitatorii vor avea posibilitatea să vadă, printr-un perete de sticlă, modul în care sunt preparate produsele Petry, dar şi să contribuie interactiv în activităţile măcelarilor şi mezelarilor. „Clienţii vor avea posibilitatea să urmărească printr-un perete din sticlă întregul proces de producţie a mezelurilor. O să aibă posibilitatea să vadă, dar şi să interacţioneze, să vină cu reţete de acasă şi împreună cu meseriaşul nostru de încredere vor putea crea în mod individual, după gusturile lor, mezelurile pe care le doresc. Va fi un atelier de prezentare cu interactivitate cu consumatorii. De asemenea, de la acest atelier vizitatorii vor avea posibilitatea să comande mezeluri condimentate după propriul gust şi propriile reţete”, a menţionat Petri Endre.

petry 2

Prezentări practice pentru elevi

Atelierul de prezentare va avea şi un rol educativ şi didactic, reprezentanţii societăţii Primacom exprimându-şi încrederea că elevii care vor întreprinde vizite de studiu vor îndrăgi meseriile de mezelar şi măcelar. „Ne-am gândit să invităm şcolari care doresc să se pregătească pentru meseria de mezelar şi de măcelar”, a spus Petri Endre. „Ne-am gândit la o prezentare generală a meseriei pentru şcolari, ca să vadă într-un mod interesant această meserie. Nu doar o prezentare teoretică, ci şi practică, să vadă cum se prepară aceste produse, să acumuleze experienţă legată de producerea mezelurilor şi s-ar putea să creem un interes în aceşti copii pentru meseria noastră. Avem în derulare acreditarea pentru un curs de măcelar, unde într-adevăr învăţăm tineri pentru această meserie. Acest curs este în curs de acreditare şi sperăm să primim acreditare pentru acest program”, a completat Varga Pal Petri Zsolt, administrator al societăţii.

Produse tradiţionale

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, reprezentanţii societăţii Primacom au anunţat că intenţionează obţinerea certificatului de „produs tradiţional” pentru 12 produse din portofoliu. „Am încercat să obţinem denumirea de „produs tradiţional” pentru câteva din produsele noastre, în număr de 12, cârnaţi, şuncă şi tobă. Am fost refuzaţi din cauză că suntem o firmă prea mare ca să fim tradiţionali, dar prin intermediul acestui atelier dorim să creem o locaţie pentru producerea acestor produse tradiţionale şi astfel probabil vom obţine denumirea de „produs tradiţional”. Produsele noastre tradiţionale nu conţin niciun aditiv nociv şi niciun aditiv care să dăuneze sănătăţii. De aceea sunt şi produse tradiţionale, sunt compuse din carne şi condimente. Nu doar metoda de realizare a produselor, dar şi conţinutul lor le recomandă drept tradiţionale”, a punctat Varga Pal Petri Zsolt.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE