Numărul accidentelor cu bicicliști obligă la o campanie de sensibilizare Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 112 Vizualizări

Numărul accidentelor cu bicicliști obligă la o campanie de sensibilizare

536689_277993438948889_688489785_n

Indisciplina pietonală, viteza neadaptată, urmate destul de aproape de indisciplina bicicliştilor, reprezintă principalele cauze ale accidentelor rutiere grave. În anul 2015 numărul accidentelor rutiere grave produse pe fondul abaterilor bicicliştilor este de 22, soldate cu 4 morţi şi 18 răniţi grav. Această cauză reprezintă 10,09% din totalul accidentelor rutiere grave înregistrate în judeţ. Numărul acestor evenimente a înregistrat o creştere cu 9 accidente, ceea ce procentual reprezintă 69%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2014.

Potrivit informațiilor date de Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, 50 % din accidente s-au produs în zona de competenţă  a Biroului Rutier Târgu Mureş, respectiv  5 accidente în orașul nostru, 6 în mediul rural, majoritatea pe DJ 152-tronsonul Sâncraiul de Mureş-Band-Şăulia. Pe lângă zona Târgu Mureş, alte zone de interes sunt Biroului Rutier Tîrnăveni, cu un procent de 14% şi Biroului Rutier Reghin, cu un procent de 13%.

 

În acest context, IPJ Mureș cu sprijinul partenerilor specializaţi, Fundaţia Comunitară şi Pro Biciclo Urbo, Poliţia Locală Târgu Mureş şi mass-media derulează o campanie de sensibilizare a populației ” Fii vizibil în trafic!” ce se va desfășura în perioada 4-30 noiembrie. Un sprijin deosebit vine din partea Corpului Naţional al Poliţiştilor care, prin aportul Renania, pune la dispoziţia campaniei 200 de veste reflectorizante, pentru a fi distribuite bicicliştilor în trafic.

Cu sprijinul mass-media, folosirea materialelor preventive realizate de parteneri, al mediului on-line, deosebit de importantă este interacţionarea directă cu cetăţenii, în special biciclişti în traficul rutier, conform unui grafic stabilit, cu activităţi zilnice efectuate de câte 2 echipe. De asemenea, acelaşi interes îl prezintă informarea copiilor sau tinerilor, în cadrul activităţilor din şcoli.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE