Paula Rusu, proiecte pentru tratarea tuberculozei. Anunţ tulburător făcut de vedeta de la RTV Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 799 Vizualizări

Paula Rusu, proiecte pentru tratarea tuberculozei. Anunţ tulburător făcut de vedeta de la RTV

paula rusuJurnalista mureşeancă Paula Rusu de la postul de televiziune România TV a scris sâmbătă, 20 februarie, pe site-ul personal, www.paularusu.ro, că va iniţia mai multe proiecte de conştientizare cu privire la prevenirea şi tratarea tuberculozei.

În textul postat pe blogul personal, Paula Rusu scrie despre o experienţă prin care a trecut în urmă cu doi ani, când după mai multe vizite la medici şi investigaţii a fost diagnosticată cu tuberculoză. De asemenea, vedeta de televiziune a dezvăluit că în prezent trăieşte cu un plămân şi jumătate, o jumătate din plămânul stâng fiind extirpată printr-o intervenţie chirurgicală în premieră pentru chirurgia din România.

Redăm în rândurile de mai jos textul integral scris de Paula Rusu, nu înainte de a-i transmite cele mai sincere urări de sănătate şi de susţinere pentru viitoarele proiecte pe care le va demara:
“Povestea mea nu e una de succes. Acum doi ani, la început de an, începeam un lung pelerinaj pe la medici fiindcă tuşeam atat de rău încât ajunsesem la un pas să îmi pierd vocea. Cinci luni am schimbat medici şi diagnostice fără niciun rezultat. Am început cu o vizită la cabinetul profesorului Miron Bogdan, care m-a diagnosticat ochiometric şi cu ajutorul unei spirometrii cu astm bronşic. Două luni am schimbat tratamentele fără efect. Am primit un diagnostic nou: esofagită de reflux, pe urmă inca unul laringită acută şi încă unul, bronşită acută…. am renunţat să îl mai caut pe profesor în ziua în care mi-a spus la telefon: -Doamnă, totul e numai în capul dumneavoastră!

O lună mai târziu ajungeam în stare foarte proastă, abia mă mai ţineam pe picioare, la acelaşi spital unde fusesem iniţial consultată de profesorul Miron Bogdan. De data asta diagnosticul care a venit după o serie de analize  a speriat pe toată lumea, inclusiv pe mine: tuberculoză. Da, TBC! Şi eu care credeam că această boală a fost eradicată în Romania….  Tratamentul prescris corect de data asta venea însă târziu de tot pentru plămânul meu stâng care era ca o strecurătoare, plin de găuri care nu au mai putut fi reparate.  Am avut parte de un înger de medic. Pneumologul Mihaela Tanasescu s-a straduit din răsputeri să mă repare, însă rănile provocate de bacil au fost atât de mari încât după vindecarea de TBC a venit o noua veste proastă: plămânul stâng trebuie scos cu totul fiindcă îmi pune viaţa în pericol.

Un strop de noroc a făcut să  dau peste alti doi medici îngeri păzitori pentru mine: profesorul-chirurg Ioan Cordoş şi chirurugul Cristian Paleru s-au ambitionat să încerce imposibilul. O operaţie în care să decupeze din plămânul stâng numai lobul superior aflat perete în perete cu inima şi printr-o manevra de artă chirurgicală să sudeze un bont de trahee cu un rest de plămân. E o intervenţie chirurgicală de congres, da, am ajuns caz medical internaţional, au făcut şi un filmuleţ în timpul operaţiei, o premieră românescă. Datorită celor trei arhangheli ai sănătăţii mele sunt bine, chiar dacă acum am doar un plămân şi jumătate. Dacă diagnosticul meu ar fost stabilit din timp, dacă medicul Bogdan imi făcea o radiografie, ori o analiza de sange  nu ajungeam aici. Ăsta e adevărul, nişte analize banale m-ar fi cruţat de doi ani grei şi de o operaţie dificilă.

Dincolo de orice însă cred că cel mai important e să ştim cu toţii că tuberculoza există, e printre noi, poate fi tratată definitiv, fără sechele, cu o singură condiţie – să fim informaţi!

V-am povestit asta nu ca să mă plâng  ci ca să vă mărturisesc că acesta e momentul  în care plec într-o nouă călatorie, aceea în care am să ma lupt ca alţii să nu treacă prin ceea ce am trecut eu. E doar începutul unor proiecte în care cred si despre care veţi auzi curând.”

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE