CSU Medicina, cu gândul la play-off și Cupă CSU Medicina CSŞ
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 175 Vizualizări

CSU Medicina, cu gândul la play-off și Cupă

voleiEchipa feminină de volei CSU Medicina CSȘ Târgu-Mureș a învins sâmbătă în cadrul penultimei etape a Diviziei A1, pe teren propriu, formația CSM Lugoj, scor 3-0 (25-12, 25-21, 25-18). Mureșencele aveau nevoie de această victorie de 3 puncte, dar pentru a urca pe locul 5 al clasamentului, depindeau de o eventuală victorie a celor de la Dinamo București în deplasarea de la Știința Bacău. Acest lucru, după ce au ratat în ultimele jocuri șansa de a obține câteva puncte care le-ar fi permis chiar egalarea celei mai bune perfomnațe din istoria clubului, disputarea semifinalei campionatului. Băcăuancele au învins însă cu 3-1, astfel încât echipa mureșeană va urma să întâlnească în prima fază a turneului play-off tot echipa din Lugoj, campionatul urmând să continuie pentrua doua oară direct cu faza a doua, în care primele patru echipe se confruntă pentru cele două locuri din finală, iar locurile 5-8 își vor disputa ultimele locuri „europene”, Cupa CEV și Balcanică. Ultima etapă a sezonului regulat dă însă șasa Științei să depășească Dinamo în clasament. Dinamo va evolua pe teren propriu cu ocupanta locului secund, CSM Târgoviște, iar Știința va juca la Penicilina Iași și o victorie coroborată cu înfrângerea fără punct obținut de Dinamo ar recupera cele trei puncte care le separă de bucureștence. În aceste condiții, se pare că echipa mureșeană va lupta din nou pentru locul 5, cedat în ediția trecută în fața celor de la Dinamo, pe care au învins-o în ambele întâlniri ale ediției actuale, dar vor lupta și în semifinala Cupei României, unde au eliminat echipa băcăuană în „sferturi”.

Victorie la pas, o șansă pentru tinerele jucătoare
Partida din sala UMF nu a avut practic istoric. Antrenorul Atanas Petrov a aliniat o formație cu mai multe jucătoare junioare, care au evoluat mai puțin pe parcursul ediției, la fel dealtfel ca și fostul antrenor al Medicinei, Luka Valeijan, aflat acum pe banca bănățencelor. Cu echipa de bază la start, dar fără Roxana Iancu, mureșencele au zburdat în primul set, câștigat la 12. Lupta s-a mai echilibrat în setul secund, dar mureșencele nu au avut emoții în a obține victoria. Cu un sextet alcătuit din majoritatea rezervelor, lugojencele au condus în setul al treilea la 6-4 și 8-5 la primul timp tehnic, după care gazdele au preluat ințiativa și s-au desprins treptat pe tabelă, încheind partida în minimum de seturi.
CSU Medicina a început partida cu Nikoleta Perović, Ivana Zburova, Olivera Medić, Samara Franchin, Sofia Medic, Andreea Petra și Andreea Ispas- libero, iar pe parcurs au mai evoluat, Ljubica Kecman, Carmen Arniceru, Alexandra Babaș, Sonia Teianu și Laura Molnar- libero.
În ultima etapă a campionatului, mureșencele vor juca la Piatra Neamț, cu Unic LPS din localitate, dar poziția din clasament nu mai poate fi practic modificată.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE