Share

Home / Administratie / Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighişoara, comunicat de presă pe tema OUG 13/2017

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighişoara, comunicat de presă pe tema OUG 13/2017

Colectivul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara a anunţat vineri, 3 februarie, prin intermediul unui comunicat de presă transmis către redacţia Zi de Zi, că ia act, în unanimitate, „cu profundă îngrijorare”, de ultimele modificări legislative intervenite prin OUG nr. 13/2017.

Potrivit documentului, măsurile cuprinse în OUG nr. 13/2017 „subminează progresele înregistrate în reforma justiţiei” şi au „un impact negativ major asupra actului de justiţie, dar şi asupra societăţii româneşti în general.”

„Apreciem că protejarea ordinii de drept, precum şi a intereslor generale ale societăţii impune o reglementare penală fermă a infracţiunilor de corupţie, care să descurajeze comiterea unor astfel de fapte, prin care se pune în pericol buna funcţionare a instituţiilor publice şi private din România. Demersul legislativ adoptat este de natură a diminua încrederea cetăţenilor atât în justiţie, cât şi în statul de drept, având efecte negative inclusiv asupra respectării obligaţiilor asumate în calitate de stat membru al Uniunii Europene”, se menţionează în documentul semnat de procurorAlma Maria Necula, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara.

„Prin prezenta, ne raliem punctului de vedere exprimat în această materie de către Consiliul Superior al Magistraturii şi de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi susţinem acţiunea Procurorului General al României, domnul Augustin Lazăr, de apărare a ordinii de drept şi a intereselor generale ale societăţii”, se mai precizează în comunicat.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

La Mulţi Ani, Florin Marcel!

Colegii din redacţia şi administraţia cotidianului Zi de Zi îl felicită pe Florin Marcel Sandor, …

Share
Share