Apel pentru artiste și artiști. Rezidențe la B5 Studio Cultură
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 205 Vizualizări

Apel pentru artiste și artiști. Rezidențe la B5 Studio

Fundația ARTeast a lansat un apel pentru artiste și artiști contemporani pentru a se înscrie într-un concurs pentru rezidențe de zece zile la B5 Studio din Târgu Mureș. „Fundația ARTeast invită astfel artiste și artiști contemporani, fără restricții de vârstă sau naționalitate, să exploreze și să exploateze arhiva studioului B5, ce conține materiale foto-documentare, texte și lucrări artistice, diapozitive, filme, alte materiale, în cadrul unei rezidențe artistice de zece zile, în perioada 11 – 20 august 2017 într-un proiect ce dorește să exploreze modurile prin care o arhivă poate să devină productivă și forma prin care trecutul se poate transforma în prezent fizic”, precizează cei de la B5 Studio.

Artiști invitați

În afara acestui apel de proiecte deschis, ceilalți artiști invitați în rezidență sunt: Jaroslav Kiša (Slovacia), duo-ul artistic Lőrinc Borsos (Ungaria), Sonja Hornung (Australia) & Richard Pettifer (Germania) și Claudiu Cobilanschi & Iulia Toma (România).

Condiții

B5 Studio oferă cazare, un prânz zilnic, o mică remunerație, precum și un buget (negociabil) de producție. Dotările B5 Studio cuprind, pe lângă spațiul expozițional, un spațiu de lucru, un pat dublu, o bucătărie funcțională, toaletă cu duș și internet.

Aplicațiile se pot trimite în format .pdf la adresa arteast.b5studio@gmail.com, până pe data de 20 iulie 2017, și vor conține un CV, un portofoliu de lucrări selectate și o scrisoare de intenție, urmând ca rezultatul selecției să fie comunicat în cursul zilelor următoare.

Pe parcursul rezidenţei, veți fi ghidați și sprijiniți la folosirea arhivei de către fondatorul spațiului B5 Studio, artistul Bartha Jozsef, duo Monotremu și teoreticiana Kata Ungvári-Zrínyi ce vor contextualiza evenimentele prezente în arhivă, oferind o imagine de ansamblu.

„Fără a fi o condiție de participare, proiectele și materialele ce vor rezulta din această rezidență pot fi cuprinse într-o serie serie de producții vizuale ce vor alcătui expozița „In Situ”, din cadrul celei de-a doua editii a Bienalei ArtEncounters Timișoara, unde B5 Studio este unul din spațiile independente invitate”, mai spun cei de la B5 Studio. Bienala ArtEncounters Timișoara se desfășoară în perioada 30 septembrie – 1 noiembrie.

Mai multe informații găsiți AICI.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE