Violența împotriva femeilor, subraportată în România Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 263 Vizualizări

Violența împotriva femeilor, subraportată în România

Aproximativ 30% dintre femeile din România recunosc că au fost afectate de violenţa fizică sau sexuală la un moment dat în viaţă după vârsta de 15 ani, încadrându-se astfel în media la nivel european, reiese dintr-un studiu efectuat de Organizația Mondială a Sănătății și publicat de Direcția de Sănătate Publică Mureș cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeilor, marcată în fiecare an în data de 25 noiembrie. ”24% dintre femeile din România au suferit violenţă din partea partenerului, iar 14% dintre femeile din România au suferit violenţă din partea unei alte persoane decât partenerul. Un procent de 24% dintre femeile din România spun că au fost supuse la violenţă fizică sau sexuală de către un adult înainte de vârsta de 15 ani.

Violenţa psihologică afectează între 30 şi 39% dintre femei. Dacă în medie în Europa 55% dintre femei au trăit o formă de hărţuire sexuală, în România doar 11% dintre respondente au recunoscut că au suferit hărţuire sexuală. Doar 17% dintre respondente au afirmat că au apelat la poliţie în urma celui mai sever incident de violenţă suferit vreodată şi doar 1% la serviciile sociale, în timp ce media de adresare către poliţie şi servicii de suport la nivel european este de 33%”, se mai arată în documentul menționat.

În cadrul studiului, au fost calculate și costurile efective ale violenței, care implică cheltuieli însemnate pentru îngrijiri medicale, acţiuni în justiţie şi acţiuni ale poliţiei precum şi pierderi în domeniul realizărilor educaţionale şi în cel al productivităţii. (E.V)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE