Home / Administratie / Conducerea Primăriei Sighişoara, precizări despre situaţia Culoarului Doamnelor Bătrâne

Conducerea Primăriei Sighişoara, precizări despre situaţia Culoarului Doamnelor Bătrâne

Distribuie

Ca urmare a apariției în spațiul public a unor informații referitoare la situația Culoarului Doamnelor Bătrâne – Sighișoara, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

De la data construirii – mijlocul sec. al XVIII-lea – și până în prezent, Culoarul Doamnelor Bătrâne a avut de suferit, fiind afectată în special zidăria din piatră și structura din lemn, cu pericol de prăbușire în partea inferioară.

Pentru că situația galeriei pietonale reprezintă un potențial pericol pentru circulația pietonală și integritatea vizuală a ansamblului format din barbacană și Turnul cu Ceas, chiar în principalul punct de atracție al sitului UNESCO, în anul 2017 a fost elaborată documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul de investiții ”Culoarul Doamnelor Bătrâne – Sighișoara”, recepționată în data de 27.11.2017. Investiția are drept scop restaurarea, consolidarea și punerea în valoare a galeriei pietonale, iar intervențiile propuse, remedierea degradărilor apărute de-a lungul timpului și siguranța monumentului din punct de vedere funcțional și structural.

În ședința extraordinară din data de 15 februarie 2018, am supus documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul de investiții ”Culoarul Doamnelor Bătrâne – Sighișoara”, spre însușire și aprobare Consiliului Local Sighișoara.

Astfel, în urma adoptării Hotărârii Consiliului Local Sighișoara nr. 20/15.02.2018, în luna aprilie 2018, am transmis, spre avizare, Direcției Județene pentru Cultură Mureș documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul de investiții ”Culoarul Doamnelor Bătrâne – Sighișoara” și abia în data de 7 ianuarie 2019, am primit Avizul favorabil de la Ministerul Culturii și Identității Naționale – Direcția Patrimoniu Cultural, înregistrat la Municipiul Sighișoara cu nr. 208/07.01.2019.

Urmează ca, în baza avizului, să demarăm lucrările de intervenții pentru obiectivul de investiții ”Culoarul Doamnelor Bătrâne – Sighișoara”, fapt ce până în prezent nu s-a putut realiza întrucât legislația în materie nu permite executarea unor astfel de lucrări.

Soluția de sprijinire a Culoarului Doamnelor Bătrâne reprezintă o măsură de urgență dispusă pentru protecția monumentului și siguranța pietonilor.

Așadar, vă asigur că, restaurarea monumentelor istorice reprezintă o prioritate pentru mine și că, lucrările de intervenții pentru obiectivul de investiții ”Culoarul Doamnelor Bătrâne – Sighișoara” se fac cu respectarea prevederilor legale în vigoare, cu responsabilitate și seriozitate.

Primar,

Ovidiu-Dumitru MĂLĂNCRĂVEAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Haide să plantezi copaci împreună cu Asociația Mureș Runners! „Noi trebuie să dăm tonul schimbării”

Distribuie „Comunitatea crește atunci când fiecare dintre noi acționăm!” este deviza de la care pleacă …

1 comentariu

  1. Super din tot sufletul sa se faca ceva profesional si durabil nu ca si alte lucrari facute de mintuiala si aici ma refer la drumurile pietruite din piata Hermann Oberth unde iti rupi picioarele Pina urci in cetate sau la terasa peste Sala Zander confectionata din lambriuri din plastic si la fel de accidentale. Deci periculozitatea pietonala se afla mai la tot pasul.
    Sa nu uitati de acei trandafiri frumosi care impodobeau gangul doamnelor batrine. Iubesc Sighisoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.