Share
Home / Administratie / EXCLUSIV! UM 01016 Târgu-Mureş, achiziţii de 15 milioane de dolari de la Guvernul SUA!

EXCLUSIV! UM 01016 Târgu-Mureş, achiziţii de 15 milioane de dolari de la Guvernul SUA!

Unitatea Militară (UM) 01016 Târgu-Mureş a lansat în urmă cu câteva zile, în data de 8 februarie, o licitaţie care are ca obiect “Achiziţia de servicii aferente realizării de importuri-exporturi produse militare”, informează www.licitatiapublica.ro.

Licitaţia este estimată la suma de 164.210 de lei, fără TVA, bani proveniţi din fonduri bugetare, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 22 februarie.

Produse militare şi produse cu dublă utilizare

Potrivit caietului de sarcini, obiectul achiziţiei publice de servicii îl constituie cumpărarea de către Ministerul Apărării, prin UM 01016, în calitate de autoritate contractantă delegată, cu sediul în localitatea Târgu-Mureș, Bulevardul Cetății nr. 43, cod fiscal 32537534, de servicii aferente realizării importurilor şi exporturilor de produse militare pentru perioada 2019-2022, valoarea maximă estimată a produselor militare fiind de 63.157.894 de lei (aproximativ 15 milioane de dolari).

„Valoarea comisionului perceput trebuie să fie în funcţie de cerinţele caietului de sarcini, de totalitatea cheltuielilor suportate de către prestator, inclusiv totalitatea operaţiunilor efectuate de comisionarii vamali (cu excepţia TVA şi a cheltuielilor de depozitare rezultate din vina exclusivă a autorităţii contractante). Valoarea comisionului se va calcula procent din valoarea în lei a produselor militare estimate a fi importate sau exportate. Acordurile cadru conţin produse militare şi produse cu dublă utilizare”, se arată în caietul de sarcini al licitaţiei.

Produsele militare, livrate de Guvernul SUA

Conform aceleiaşi surse, câştigătorul licitaţiei va avea obligaţia, printre altele, „să întocmească cererile de licenţă de import/ export şi declaraţiile destinatarului final pe tipuri de produs şi ţara de origine în vederea obţinerii aprobărilor de import/ export de la autorităţile abilitate (ANCEX, CNCAN, ISCIR, OCIEPS etc.), pentru produsele ce vor fi livrate/ exportate conform acordurilor LOA încheiate între Guvernul Statelor Unite ale Americii – Departamentul Apărării şi Guvernul României – Ministerul Apărării Naţionale şi pentru alte produse militare”, precum şi să „întocmească documentele necesare obţinerii de la Comisia Guvernamentală, ce funcţionează în cadrul Departamentului pentru armamente (OCIEPS), a certificatelor pentru echipamente militare, necesare suspendării de taxe vamale de import”.

Alex TOTH

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Armata și Poliția, patrulare anti Covid-19 în Valea Rece!

Claudiu Maior, consilier personal al primarului municipiului Târgu-Mureș, a publicat vineri, 27 martie, pe pagina …

Share
Share