Home / Editorial / Libertatea de a face Gala Zi de Zi 15 ani…

Libertatea de a face Gala Zi de Zi 15 ani…

Distribuie

Amintire. Libertate te iubim!

Oare câți din cei ce iubesc presa știu că din profitul de doi ani al Ziarului de Mureș și din nopțile creative realmente de la Tempo ale unui grup de vizionari s-a născut Zi de Zi. Cotidian. Șase luni de pregătire…

Eram liber și am crezut că putem face parte din viața ta! Colegii mei – sute – de a lungul celor 15 ani, așișderea. Atunci un ziar local era o investiție – ca să fiu în moda dezvoltatorilor imobiliari fără de opreliște de azi –  cât în două case la vremea respectivă în Clujul atât de dorit. Azi, militanții și adepții modei ziarului online, îl fac din subvenții din te miri ce industrii și unii pot trăi și agrega în spatele nickname-urilor.

Clar lumea se schimbă!

Și bibliotecile ne așteaptă… da, pentru ultimii creatori de ziare print.

Libertatea mea, și implicit a Zi de Zi, a fost greu încercată într-un proces de rezonanță națională – proces câștigat în instanță, în luptă dreaptă,  după 12 ani prin credință, valoare, puterea echipei și datorită unor curajoase profesioniste. Nu-i încă vremea detaliilor profunde. Mulți ne-au părăsit. Mulți au revenit. Prietenii sunt știuți de toată lumea pentru că au spus public prin faptele lor că sunt Zi de Zi. Poate nu era momentul… dar mi-am amintit unde eram în 2006 și ce forță aveam și că trebuie să ținem seama de istorie pentru că libertatea de care scriem noi nu-i nici vorbă-n vânt, nici slugă stăpânilor vremelnici. Unde am fi fost dacă nu trebuia să reconstruim tot – suflet, trudă, familie, muncă, speranțe, echipă, profesioniști, produs media print și on line. Dar să fim încrezători…!

Scrisul te înalță, scrisul rămâne, scrisul e valoare. Scriitura Zi de Zi a ajuns prin abonamente – în creștere la noi pe bune – în ciuda politicilor manageriale proaste ale Poștei de a desființa multe joburi de poștași, vă anunţ acum, aici, că azi la noua tipografie Garamond – da – ultima din Cluj – am crescut numărul copiilor tipărite zilnic cu 500, în ciuda controalelor tot mai incisive asupra ultimilor mohicani din difuzarea de presă scrisă din Mureș, și cei 4 poștași proprii ai Zi de Zi vor avea trasee mai lungi, iar prin site-ul Zi de Zi întru respect pentru cei peste 210.000 de cititori unici ai siteului www.zi-de-zi.ro, vom fi aproape de tendințele industriei.

Vedeți în promo din Zi de Zi si o parte din numeroasele proiecte și suplimente, reviste, evenimente… Chiar mâine începem distribuirea ediției speciale Ghidul absolventului de liceu… un minunat ziar tipărit superb la București! Investim în educație!

Încerc prin aceste rânduri să-i invit pe cei ce au pus încredere – suflet – cuvinte – cărămizi întru edificarea a ceea ce suntem azi echipa Zi de Zi – să ne dea un semn al dorinței de a ne fi alături la aniversarea de la Centru de evenimente RAB pe 30 martie 2019.

Apreciez curajul, spre exemplu, al unor doamne dragi redactorului șef de a ne ura și întreba dacă La mulți ani se poate zice direct la Gală. Nu de puține ori uităm oameni dragi, dar cum nu e nuntă – unică tradițional – și se mai și repetă – aniversările – cu scurgerea anilor, inițiez aici invitația!

Dacă simțiți că suntem și noi o parte din viața ta, cu drag, și reciproca e adevărată, dar trebuie să știm! Un semn…

Da. Facem Gala. Da. La RAB. Sâmbătă pe 30 martie! Pentru că vrem să fiți alături de echipa noastră acceptați și această invitație neobișnuită! Aduceți-ne aminte sau spuneți-ne cât de apropiat de presă veți fi cât de curând, chiar dacă în viitor.

Da. Facem Gala. Da. La RAB. Sâmbătă pe 30 martie!

Mulțumiri alor mei! Mulțumiri sutelor de colegi din acești ani. Mulțumesc mult celor 30 de colegi de azi!

Aurelian GRAMA

P.S. Și pentru că scriu textul azi 16 martie 2019 când efectiv împlinim 15 ani, vă supun și unui scurt exercițiu de democrație că tot ne place să credem în noul idol, Facebook, când ați fost invitat sau ați auzit de vreo manifestare – aniversare – gala – chef a oricărui fel de presă din județul Mureș?! În ultimul deceniu…

Aici chiar aştept răspuns pe aurelian@zi-de-zi.ro

Libertate, te iubim!


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTOREPORTAJ: ”Gala Aniversară Zi de Zi 20 de ani” în peste 250 de imagini

Distribuie Cotidianul mureșean Zi de Zi și-a sărbătorit cele două decenii de activitate în cadrul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.