Share

Home / Business / Se construieşte în Luduş!

Se construieşte în Luduş!

În cadrul Primăriei oraşului Luduş funcţionează Serviciul Arhitectură, Urbanism şi Amenajarea teritoriului, în baza Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcţii, a Ordinului Ministrului Dezvoltării Regionale şi Locuinţelor nr. 839/2009 şi a Legii nr. 350/2001, privind amenajarea teritoriului şi urbanism, toate aceste reglementări fiind cu modificările şi completările ulterioare.

În cursul anului 2018, Serviciul condus de arhitectul şef Răzvan-Titus Vălean a eliberat, cu respectarea întocmai a legislaţiei specifice, următoarele categorii de documente: certificate de urbanism – 275, autorizaţii de construire – 146, recepţii de lucrări – 55, declaraţii pentru regularizarea taxei autorizaţiilor de construire – 65, certificate de evidenţiere/reevidenţiere/radiere a construcţiilor – 87 şi adeverinţe de nomenclatură stradală – 27.

Ca urmare a aplicării tarifelor legale, Serviciul Urbanism a adus la bugetul local suma de 112.279 de lei care provine din: certificate de urbanism – 7.859 de lei, autorizaţii de construire – 83.369 de lei, regularizarea taxei la autorizaţiile de construire – 20.808 de lei şi adeverinţe de nomenclatură stradală – 243 de lei.

În cadrul serviciului funcţionează şi Compartimentul Acorduri şi Control Comercial care a eliberat 37 de acorduri de funcţionare, a anulat 17 asemenea acorduri, a modificat şi completat nouă acorduri de funcţionare şi a emis o autorizaţie pentru alimentaţia publică.

Ioan A. BORGOVAN

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

O majorare a rezultatului net din primul trimestru cu 56% a companiei mureșene AAGES!

Producătorul de instalaţii industriale AAGES Târgu-Mureş cu sediul în Sângeorgiu de Mureș, strada Agricultorilor, nr. …

Share
Share