Share

Home / Business / Se construieşte în Luduş!

Se construieşte în Luduş!

În cadrul Primăriei oraşului Luduş funcţionează Serviciul Arhitectură, Urbanism şi Amenajarea teritoriului, în baza Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcţii, a Ordinului Ministrului Dezvoltării Regionale şi Locuinţelor nr. 839/2009 şi a Legii nr. 350/2001, privind amenajarea teritoriului şi urbanism, toate aceste reglementări fiind cu modificările şi completările ulterioare.

În cursul anului 2018, Serviciul condus de arhitectul şef Răzvan-Titus Vălean a eliberat, cu respectarea întocmai a legislaţiei specifice, următoarele categorii de documente: certificate de urbanism – 275, autorizaţii de construire – 146, recepţii de lucrări – 55, declaraţii pentru regularizarea taxei autorizaţiilor de construire – 65, certificate de evidenţiere/reevidenţiere/radiere a construcţiilor – 87 şi adeverinţe de nomenclatură stradală – 27.

Ca urmare a aplicării tarifelor legale, Serviciul Urbanism a adus la bugetul local suma de 112.279 de lei care provine din: certificate de urbanism – 7.859 de lei, autorizaţii de construire – 83.369 de lei, regularizarea taxei la autorizaţiile de construire – 20.808 de lei şi adeverinţe de nomenclatură stradală – 243 de lei.

În cadrul serviciului funcţionează şi Compartimentul Acorduri şi Control Comercial care a eliberat 37 de acorduri de funcţionare, a anulat 17 asemenea acorduri, a modificat şi completat nouă acorduri de funcţionare şi a emis o autorizaţie pentru alimentaţia publică.

Ioan A. BORGOVAN

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Concert special la Sighişoara

Vineri, 13 septembrie, de la ora 18.30, în Sala de Festivităţi a Primăriei Municipiului Sighişoara, …

Share
Share