Planul de acțiuni pentru anul 2019, aprobat de Colegiul Prefectural Administratie
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 199 Vizualizări

Planul de acțiuni pentru anul 2019, aprobat de Colegiul Prefectural

Colegiul Prefectural al Județului Mureș a aprobat în ședința din 26 martie Planul de acțiuni pentru anul 2019, pentru realizarea în județul Mureș a obiectivelor cuprinse în Programul de Guvernare 2018-2020.

Potrivit Legii nr. 340/2004 privind prefectul şi instituţia prefectului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în calitate de reprezentant al Guvernului, prefectul acţionează pentru realizarea în judeţ a obiectivelor cuprinse în Programul de Guvernare. Pentru îndeplinirea acestei atribuții legale, Instituţia Prefectului elaborează anual planul de acţiuni pentru realizarea în judeţ, a obiectivelor cuprinse în Programul de Guvernare.

În total 640 de acțiuni

În acest sens, conform comunicatului de presă trimis de Biroul de presă al Instituției Prefectului, a fost întocmit Planul de acțiuni pe anul 2019, pentru realizarea în judeţul Mureş a obiectivelor cuprinse în Programul de Guvernare 2018-2020, pe baza informațiilor transmise de instituțiile publice și primăriile din județul Mureș, fiind  structurat în 22 capitole, 118 măsuri, 58 submăsuri și 640 acțiuni.

Din cele 640 acțiuni propuse, 499 acțiuni sunt ale instituțiilor deconcentrate, Instituției Prefectului – Județul Mureș și altor instituții aflate în subordinea autorităţilor centrale, iar 141 acțiuni aparțin primăriilor din județul Mureș.

Planul de acţiuni pe anul 2019 va fi completat ulterior cu acţiunile ce revin Consiliului Judeţean Mureş, ca urmare a faptului că nu este aprobat bugetul instituției pentru anul 2019.

„Sunt foarte multe acțiuni care au fost cuprinse în acest plan, care se referă la toate domeniile de activitate, începând cu activitatea economică din județ, continuând cu fondurile europene, activitatea în domeniul turismului, în domeniul muncii și protecției sociale, al educației, cercetării și inovării, al sănătății, al politicilor de dezvoltare regională, al politicilor de dezvoltare a sectorului agricol, ape și păduri, în domeniul energiei, transporturilor, securității naționale și apărării liniștii și ordinii publice, al afacerilor interne, probleme de competența instituțiilor județene care se referă la politica externă, probleme care se referă la cultură, culte și minorități, tineret și sport și politicile pentru Diaspora. Sunt acțiuni complexe pe care ni le-am asumat și, conform legii, prefectul este cel care ia măsuri de realizare a programului de guvernare. Aș atrage atenția în mod deosebit asupra realizării obiectivelor din domeniul investițiilor, și mă refer în primul rând la cele guvernamentale, la realizarea investițiilor cuprinse în PNDL, dar și la obiectivele de investiții care sunt gestionate de instituțiile deconcentrate. Mă refer aici, de exemplu, la Clubul Sportiv Mureșul, care are două investiții importante de realizat în județ, este vorba de finalizarea lucrărilor la patinoar și la ștrandul 1 Mai. Sunt și alte investiții importante în județ, care se referă la căile de comunicații, la sistemul rutier, pe care le-am discutat cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, referitoare la centura Târgu-Mureșului și a Reghinului, la alte amenajări care vizează fluidizarea circulației în orașele și municipiile din județ”, a declarat prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.

În cursul acestui an, Instituția Prefectului a județului Mureș va monitoriza stadiul realizării obiectivelor cuprinse în Programul de Guvernare, elaborând informări periodice privind realizarea acțiunilor cuprinse în Planul de acţiuni pe anul 2019.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE