GALERIE FOTO: Târgul de Cariere a atras 1.200 de candidați. Vezi ce posturi sunt disponibile și unde poți aplica! Business
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 1171 Vizualizări

GALERIE FOTO: Târgul de Cariere a atras 1.200 de candidați. Vezi ce posturi sunt disponibile și unde poți aplica!

Întreaga zi de marți, 2 aprilie, Teatrul Național a găzduit din nou Târgul de Cariere unde aproximativ 1.200 de candidați s-au prezentat în căutarea oportunităților profesionale.

Alături le-au fost cele 30 de companii prezente din domeniile Automotive, Producție Tehnică, Turism, IT sau Farmaceutic. Printre acestea amintim Kastamonu, Hirschmann, CIE Matricon, Bosch Automotive, Jac Travel, EON, Gedeon Richter, Azomureș, STA Travel, Eastmen, Amazon și Accenture. Angajatorii prezenți la eveniment au oferit peste 1.000 de locuri de muncă, inclusiv internship-uri.

Media de vârstă a fost 18-35 de ani

Este a 16-a ediție a Târgului de Cariere Mureș, prima ediție având loc în anul 2007, însă povestea Târgului de Cariere a început în anul 2006, în Cluj-Napoca, și s-a conturat odată cu trecerea timpului. „La eveniment au fost prezenți numeroși angajatori din zona Mureșului, dar și din restul țării. Candidații, cu vârstele cuprinse între 18-35 de ani în medie, au fost atrași de internship-urile oferite, dar și de locuri de muncă în IT, Turism, Inginerie și Automotive”, a declarat Alina Agafiței, PR Manager Târgul de Cariere.

Nu au lipsit nici oportunitățile de voluntariat. Electric Castle a recrutat voluntari pentru ediția din acest an a festivalului. La eveniment au fost organizate interviuri, după o sesiune de aplicări organizată în prealabil în mediul online. În total au fost 40 de interviuri cu potențiali voluntari.

Și în acest sezon, recrutarea s-a făcut într-un mod inteligent, prin intermediul unei aplicației prezentate în parteneriat cu eJobs România prin care candidații puteau să își scaneze CV-ul cu un QR code.

Se caută peste tot în domeniul ingineriei

La această ediție, ca de obicei, s-a pus mult accent pe recrutarea specialiștilor pe partea tehnică. Bosch România căutau în special pe partea de inginerie și construcții, pe posturi cum ar fi Process/Production Engineer, Quality Engineer și Maintenance Engineer, CIE Matricon pe partea de IT și de asemenea inginerie, cu posturi de tip Quality Engineer for Production, Responsabil mentenanță celule de turnare sau Mecanic întreținere, iar Azomureș și Eastmen căutau tot pe partea de inginerie operatori, Kuka mecanici și electricieni.

Supriza plăcută a acestei ediții a fost prezența mogulului Amazon care agajează pentru posturi la distanță (work from home) de Data Associate pe limbile germană, franceză, italiană și spaniolă. Viitorii angajați practic vor analiza și procesa date pentru a o face pe Alexa mai deșteaptă și a-i oferi mai multe date necesare în toate limbile. Mai multe detalii la www.amazon.jobs.

La eveniment i-am regăsit ca de fiecare dată pe cei de la Hirschmann România care în continuare angajează specialiști, dar și începători.

„Asa cum v-am obișnuit la fiecare ediție, venim cu entuziasm și interes ca să cunoaștem atât tineri absolvenți, cât și candidați cu pregatire profesională, pe cei cu sau fără experiență, pentru a discuta despre oportunitățile pe care le oferim. De asemenea, aducem în prim plan programul de practică generală, în care studenții au posibilitatea de a petrece timp alături de specialiștii noștri din diferite departamente și de a afla din tainele ingineriei. Iar cei care își pregătesc lucrările de licență ori disertație, au ocazia de a participa activ la derularea și dezvoltarea unor proiecte de îmbunătățire. Anul acesta primim cu brațele deschise colegi noi în cadrul departamentelor Calitate, Tehnic, Mentenanță, Toolshop, Logistică, Development și Resurse Umane”, ne-a spus Aniela Albu, Leader dezvoltare, aflată la Târgul de Cariere alături de colega sa, Straia Flavia, Specialist recrutare.

Nu au lipsit companiile de travel, cum ar fi Web Beds sau STA Travel

STA Travel și-a început activitatea la începutul anilor 70 într-un campus universitar din Australia ca și serviciu de călătorii, fiind cumpărați în 1979 și redenumiți STA Travel. Astăzi ei au angajați aproximativ 2.500 de oameni în 13 țări.

STA Travel au o varietate de roluri disponibile, de la entry-level până la poziții specializate, incluzând customer support și operațiuni back-office, IT, Financiar, design digital și analiză de afaceri. Limba engleză este obligatorie, iar alte limbi, în special germana, franceza, japoneza și thai reprezintă un mare avantaj.

„La STA Travel înțelegem că cel mai mare avantaj sunt oamenii noștri. Suntem spirituali, energici, aventuroși și pasionați de călătorit și ne place  să credem că suntem și destul de distractivi când lucrăm. Echipa din România este foarte puternică și un avantaj real pentru colegii noștri din celelalte țări din toată lumea”, a transmis Melanie Scheuer, directorul de resurse umane.

Pentru mai multe detalii, trimiteți un e-mail la cariere@statravel.com.

Multe companii din Reghin

Kastamonu România, prezenți și ei la târg, sunt o companie de producție din industria lemnului cu o fabrică mare la Reghin de 900 de angajați. Ei fac parte dintr-un grup turcesc, fiind o companie multinațională.

„Am venit la aceste târguri în ideea în care să ne prezentăm programele de internship și stagii de practică destinate studenților. În principiu ne interesează specialitățile tehnice – ingineri automatiști, mecanici, electrici, electroenergetici, pentru ei am venit. Avem niște programe interesante pe perioada de vacanță, din iulie până în septembrie, 60 de locuri în total. Le oferim cu contract individual de muncă, tichete de masă, cazare, transport, toate condițiile ca ei să își aprofundeze cunoștințele și să reprezinte un început de drum”, a spus Monica Matei, HR Manager la Kastamonu România.

Însă ei nu sunt la târg doar pentru programele de internship, oferind și posturi pentru persoane specializate deja. „Avem și câteva poziții vacante unde ne așteptăm la candidați cu anumite competențe, adică poate și vârsta candidatului ar trebui să fie undeva peste 25 de ani, cu studii superioare, în special căutam momentan specialist IT, referent administrație vânzări, specialist resurse umane și chiar și manager în domeniul achizițiilor”, a completat Monica Matei.

Mai multe detalii puteți obține la resurse.umane@kastamonu.ro și tot acolo vă puteți trimite CV-ul.

IRUM România, compania care în ultimii ani a luat tot mai mult având, este și ea în căutare de muncitori calificați și ingineri. „Se va deschide o secție nouă pentru noul tractor agricol. Avem nevoie de muncitori calificați: mecanici, electricieni auto, operatori CNC, sudori, turnători și e mai greu pe piață cu muncitorii calificați, dar și ingineri. În momentul de față avem un post de network administrator deschis. La Mavi Prod avem nevoie de un reprezentant vânzări piese și utilaje agricole, un recepționer marfă și căutăm de asemenea și la punctele de lucru din țară”, ne-a spus reprezentata IRUM de la târg, Emilia Sfetcu, de profesie economist.

Pentru detalii și CV-uri, trimiteți un e-mail la hr@irum.ro sau la hr@maviprod.ro.

A fost prezentă la târg și o companie de reciclare, numită Professional Recycle, care se ocupă cu reciclarea materialelor plastice pe care le transformă în fulgi, după care le exportă.

„Căutăm frecvent muncitori necalificați și stivuitorist, astea sunt posturile de care avem nevoie oricând la orice oră. Ca și stivuitorist, candidatul trebuie să aibă atestat, dar ca și muncitor nu are nevoie de nimic în afară de minimum 8-10 clase. Cerem doar seriozitate de la toată lumea”, a spus Rotar Cristina, reprezentanta companiei.

Mai multe detalii puteți afla la adresa de e-mail office@professionalrecycle.ro.

În prezent, după un deceniu de evenimente, Târgul de Cariere a devenit cea mai răspândită platformă de recrutare și totodată, cea mai complexă. Târgul de Cariere transformă evenimentele într-o adevărată călătorie pentru candidați și pentru companiile participante, una care implică dezvoltarea personală, inițierea și dezvoltarea carierei. Prin evenimentele de recrutare organizate, platforma pune accent pe multitudinea de oportunități existente.

Text și foto: Elena Polearuș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE