Home / Editorial / Zi de Zi… O dragoste cu năbădăi, dar întotdeauna prima

Zi de Zi… O dragoste cu năbădăi, dar întotdeauna prima

Zi de Zi este, recunosc, și „o parte din viața mea”… din viața mea de jurnalist și publicist. Acum 15 ani, pe vremea când  – mărturisesc cu multă sinceritate – nu știam încă să scriu la calculator, dar scriam foarte bine de mână, Zi de Zi a fost nu numai o șansă, dar și acel imbold necesar de a vrea și a dovedi că pot mai mult. De a-mi dovedi în primul rând mie, dar și de a-mi descoperi și depăși limitele personale. Novice în ale scrisului pe calculator, dar înarmat cu foarte multe bune intenții, am coborât din tihna și liniștea bibliotecii personale și a sălii de lectură de la Biblioteca Județeană Mureș, în „arena cu gladiatori” într-ale scrisului.

A fost greu, dar cu puțin ajutor din partea lui Ionuț Oprea, mentorul meu în „disciplina” scrisul la calculator – și el aflat în prima echipă care a inaugurat Zi de Zi – am reușit să fac față.

Primii doi ani la Zi de Zi au fost extrem de epuizanți, și asta pentru că mă împărțeam între ziar, catedra profesorală și, nu în ultimul rând, familie, iar 24 de ore mi se păreau prea puține. Apoi lucrurile au început să se așeze de la sine. Au urmat și primele satisfacții… articole foarte bine primite de public, ce aveau fie tematică istorică bazată pe documentarea în arhive, fie reportaje și interviuri cu personalități de excepție, foști miniștri sau ambasadori, istorici români sau străini sau foști ofițeri de prim rang din serviciile secrete românești… Era o lume aparte despre care doar citisem până atunci, dar în care acum, cu curiozitatea specifică jurnalistului pășeam și eu interesat să ofer publicului cititor, prin articolele mele, o perspectivă cât mai largă.

De Zi de Zi m-am despărțit de mai multe ori, dar m-am reîntors de fiecare data pentru un nou proiect. „La mulți ani!”, Zi de Zi.

Nicolae  BALINT

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Tibi și Alin Ușeriu, Principele Nicolae, oaspeți speciali la predarea bornelor „Via Transilvanica” pe Valea Gurghiuluiu

Proiectul „Via Transilvanica” și-a derulat în cursul zilei de marți, 7 iulie, o etapă importantă …