Home / Reghin / Bucuria lecturii, cufurită de nesimțirea unora

Bucuria lecturii, cufurită de nesimțirea unora

Distribuie

La o săptămână de la lansarea proiectului ”Biblioteca Urbană”, inițiat de municipalitatea reghineană, cărțile se pare că au deranjat , astfel că cineva nu a încăput de biblioteca cu princina din centrul orașului de și-a făcut pe ea nevoile, lucru care a intrigat, nu doar pe inițiatorii proiectului, ci un oraș întreg,

„Când am inițiat proiectul ne-am așteptat la tot felul de “minuni”. Cea din imagine însă ne depășește.  Nu, nu ne demoralizează! Dimpotrivă. Ne arată doar câtă dreptate am avut cu acest proiect și câtă nevoie avem de educație, de carte! O să curățăm, o să luăm cărțile rupte și o să venim cu altele noi!”, au postat pe pagina de Facebook a Municipiului Reghin inițiatorii acestui proiect inedit.

Ce să mai poți spune la un asemenea fapt, decât rușine celui care s-a aplecat într-un mod extrem asupra cărții.

E un gest strigător la cer, indiferent cine la comis, dar nu e unul singular, în ce privește dovada bunului simț față de oraș. Faceți o tură pe malul Mureșului sau la pădure să vedeți mormanele de gunoaie, nicidecum răsărite  din solul fertil al patriei, ci aruncate cu nonșalanță  tot de oameni. Cazul recent cu flăcăul  care nu a încăput de râul Mureș de l a îmbogățit cu un sac de gunoi, depistat de Poliția Locală , este unul care dovedește că există un  interes ca astfel de „meseriași” să fie trași la răspundere.

Dar cu ceilalți ce facem, cei din cartiere, de pe malul apei sau din pădure ? Așteptăm vreo acțiune de ecologizare la pădure sau pe malul Mureșului, sau poate îi  susprindem în acțiune pe făptași   și îi popularizăm  pe Facebook, mulțumiți că am bifat și noi o faptă bună ?

Am mai spus și cu alte ocazii, nu ar strica repunerea pe picioare a „Panoului de Onoare” din centrul orașului unde să fie puși la loc de cinste fruntașii pe ramură ai nesimțirii, așa cum erau promovați odinioară.

Naziștii le-au ars, comuniștii le-au interzis, iar noi ne cufurim pe ele cărți, că atât ne duce capul, cultura și bunul simț. E mai mult decât trist, e o realitate care nu mai potate fi trecută cu vederea atât de ușor .


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Razie rutieră în zona stațiunii Sovata

Distribuie Polițiști ai stațiunii Sovata și Secției 14 Poliție Rurală Ghindari au derulat, în acest …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.