Home / Reviste / Ludus / „Messi din Luduș”, adolescentul care scrie istorie în Spania!

„Messi din Luduș”, adolescentul care scrie istorie în Spania!

Distribuie

Cel mai talentat tânăr fotbalist pe care l-a cunoscut Ludușul în ultimele trei decenii este, fără îndoială, David Popa născut cu 12 ani în urmă. Tatăl fotbalist, în prezent antrenor, iar mama o aprigă suporteră l-au încurajat pe David să își găsească cei mai buni prieteni în mingea de fotbal și colegii săi de echipă.

Încă de la vârsta de patru ani și jumătate a fost inclus în echipa antrenată de Virgil Nicoară, acolo unde colegii săi erau cu trei ani mai mari decât el. Pentru calitățile sale a fost legitimat la CS Mureșul Luduș, echipă cu care a câștigat titluri de golgheter și de cel mai bun jucător în peste 20 de turnee.

Deși foarte tânăr, a fost remarcat de echipele mari și așa s-a transferat la echipa Luceafărul Cluj-Napoca la propunerea fostului internațional  Ioan Ovidiu Sabău. Primul turneu a fost și primul succes atunci când Ioan Ovidiu Sabău i-a înmânat Cupa de cel mai bun jucător din România la categoria sa de vârstă la turneul final al Cupei „Gheorghe Ola”.

În același an, la Cupa Cataluniei din Barcelona, Luceafărul Cluj-Napoca, reprezentanta României în turneu, a ocupat locul II după meciul pierdut la penalty-uri cu echipa Croației. David a înscris un gol și a fost declarat de specialiștii prezenți la turneu ca urmaș a lui Messi.

În acest an, David Popa s-a transferat la echipa FCSB București fiind antrenat de Alin Stoica și George Ciapă în echipa U12. La București beneficiază de condiții bune de pregătire și de participare la competiții importante.

Ultimul turneu la care participă echipa U12 se află în plină desfășurare, „MUNDIALITO 2019” organizat de La Selva del Campo din Catalunia, Spania. Echipele participante, practic un campionat mondial de fotbal, au fost repartizate în grupe, FCSB întâlnind pe rând echipa RC Celta de Vigo pe care a învins-o la mare luptă cu scorul de 5-4. David și-a făcut datoria din plin și a înscris de două ori. În al doilea meci, FCSB a întrecut echipa Ct Barao din Brazilia cu scorul de 6-2. David Popa a înscris trei goluri. În al treilea meci, românii au întrecut echipa FC International din SUA cu 9-0, David Popa contribuind din nou cu trei goluri. Ultimul joc din grupă a însemnat o înfrângere usturătoare pentru EFB UD Salou din Spania, 2-18. David Popa a înscris de cinci ori. În clasamentul grupei, FCSB România a ocupat în mod firesc primul loc cu toate meciurile câștigate și un golaveraj de 38 goluri marcate și opt primite. În contul lui David am înregistrat 13 goluri și felicitări pentru jocul prestat.

După faza grupelor au urmat meciuri eliminatorii, meciuri grele, viu disputate. Joi dimineața, 18 aprilie, FCSB a întâlnit FC Lisabona din Portugalia cu care a încheiat la egalitate, 3-3. După executarea loviturilor de departajare, echipa română FCSB a câștigat meciul cu scorul de 5-4 calificându-se în etapa următoare. Vom reveni cu amănunte sperând că echipa „noului Messi”, David Popa va ajunge până în ultimul act al competiției.

Ioan A. BORGOVAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Prohibiția pescuitului în 2024

Distribuie Ca în multe alte domenii, și pescuitul are o legislație în vigoare, care stabilește …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.