(P) Susținut de Aeroport și Autostradă, Târgu-Mureșul va fi un important centru sportiv internațional Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 312 Vizualizări

(P) Susținut de Aeroport și Autostradă, Târgu-Mureșul va fi un important centru sportiv internațional

Toate investițiile făcute și care urmează în perioada următoare în infrastructură sportivă vor pune definitiv pe harta internațională a sportului Târgu-Mureșul și județul Mureș.

În Mureș există tradiție în sport și doar investind în infrastructură sportivă poți afirma că susții cu adevărat acest fenomen. Dacă Reghinul ne-a pus pe harta mondială a dansului sportiv, Târgu-Mureșul trebuie să devină un adevărat centru internațional al sportului.

„Prin investiția făcută de Consiliul Județean Mureș la circuitul de sporturi cu motor, prin investițiile pe care le va face CNI la patinoarul și complexul de natație din Târgu-Mureș orașul nostru va deveni deodată mult mai interesant pentru lumea sportivă. Mai trebuie să vină Primăria Târgu Mureș cu un proiect de stadion cu pistă de atletism și să intre în renovare Sala Polivalentă și putem spune că vom candida pentru top 3 centre sportive din Europa de Est. Această infrastructură sportivă este susținută de aeroport și autostradă”, a declarat senatorul Horea Soporan, președinte al PSD Târgu-Mureș.

După finalizarea investițiilor la patinoar și la complexul de natație se va decide și atribuirea acestora, adică dacă este bine să rămână la clubul sportiv al ministerului sau să fie preluate de autoritatea locală.

„Transilvania Motor Ring” – vedeta sporturilor cu motor din Europa de Est

Investiția Consiliului Județean Mureș – Circuitul de sporturi cu motor „Transilvania Motor Ring” a pus deja județul nostru pe harta europeană a sporturilor cu motor. Doar în acest an circuitul de la Cerghid – Ungheni va găzdui trei competiții internaționale din lumea sporturilor cu motor, iar agenda de evenimente pentru 2019 este deja plină. Inaugurarea circuitului a stârnit deja interes în Europa, fiind considerat unul dintre punctele importante pentru iubitorii sporturilor cu motor.

„Transilvania Motor Ring” a primit certificatul de omologare de la Federația Română de Automobilism Sportiv, iar în perioada următoare se vor primi certificatele de omologare din partea Federației Române de Motociclism și a Federației Internaționale de Automobilism.

Complex de nataţie

La începutul acestei luni Primăria Târgu-Mureș a eliberat autorizația de construire pentru Complexul de natație din Târgu-Mureș care se va ridica pe locul fostului Ștrand „1 Mai”.

Bazinul Olimpic va putea primi 800 de spectatori și a fost proiectat cu respectarea standardelor și a cerințelor internaționale pentru omologare cerute de federațiile internaționale de specialitate, respectiv Federația Internațională de Natație și Federația Internațională de Polo pe apă. Complexul sportiv va putea găzdui competiții la nivel internațional. Odată finalizat și intrat în circuitul sportiv mondial obiectivul va genera oportunități financiare mai ales pentru antreprenorii târgumureșeni din domeniul turismului.

Patinoarul, aproape de finalizare

Patinoarul din Târgu-Mureș va intra, în curând, în ultima etapă de finalizare a lucrărilor întrerupte de mai mulți ani. S-au făcut evaluări ale stadiului lucrărilor și ale costurilor, iar ulterior investiția va trece la Compania Națională de Investiții care va face licitația pentru partea rămasă pentru a încheia lucrările la acest obiectiv. Este vorba despre o finanțare de încă câteva milioane de lei, bani care vor fi alocați de Guvern pentru încheierea lucrărilor.

Patinoarul de la Târgu-Mureș va putea găzdui competiții internaţionale, având un punctaj maxim, aflându-se în proximitatea Sălii Polivalente.

(Publicitate electorală, PSD Mureş)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE