Staţiunea Geoagiu Băi a deschis sezonul estival Stiri regionale
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 913 Vizualizări

Staţiunea Geoagiu Băi a deschis sezonul estival

Noul sezon estival a fost deschis oficial vineri în staţiunea Geoagiu Băi, din judeţul Hunedoara, autorităţile locale propunându-şi o creştere cu circa 20% a numărului de turişti, în acest an.
“Anul trecut, în staţiunea Geoagiu Băi s-au cazat circa 15.000 de turişti. Anul acesta ne dorim o creştere cu 15-20% a numărului de persoane care îşi petrec vacanţa aici. Staţiunea este foarte importantă şi pentru administraţia locală, deoarece 60% dintre veniturile proprii ale bugetului local provin din activităţile economice desfăşurate aici”, a declarat primarul oraşului Geoagiu, Vasile Cărăguţ.
Potrivit acestuia, staţiunea Geoagiu Băi dispune de 1.500 de locuri de cazare acreditate în cele 15 unităţi de alimentaţie publică, hoteluri şi pensiuni.
Principala atracţie a staţiunii rămâne Complexul Băile Daco-Romane, cu ştrandul cu apă termală. Proprietarii acestuia au anunţat că în acest an au suplimentat numărul de şezlonguri pentru turişti şi au diversificat spaţiile de alimentaţie publică. Cei mai mulţi turişti sunt aşteptaţi aici în zilele sfârşitului de săptămână, costul unui bilet de intrate la ştrand fiind 25 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru copii.
Calităţile apelor termale de la Geoagiu Băi sunt cunoscute de acum 2.000 de ani, de pe vremea romanilor. Apele termale sunt potrivite pentru afecţiuni ale aparatului locomotor, ginecologice, boli de nutriţie, metabolice şi dermatologice.
Staţiunea este amplasată la o altitudine de 350 de metri şi beneficiază de o climă continentală blândă, fără vânt puternic sau geruri mari. Mai mult, aerul ozonat şi mereu împrospătat de brizele montane recomandă staţiunea şi pentru tratamentul unor boli ale sistemului nervos, în stări de oboseală, surmenaj, anemii sau nevroze.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE