S-au găsit vinovații pentru prăbușirea internatului de la Odorheiu Secuiesc Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1688 Vizualizări

S-au găsit vinovații pentru prăbușirea internatului de la Odorheiu Secuiesc

Apar noutăți în cazul anchetei tragediei de la Odorheiu Secuiesc, în urma căreia un elev de 17 ani a murit, iar alte trei fete au suferit traumatisme grave. Inspectoratul de Stat în Construcţii a concluzionat că vina este împărțită între între proprietar, executanții lucrărilor care aveau loc la internat și proiectant.

Pe 18 decembrie 2023, un zid al internatului liceului din Odorheiu Secuiesc s-a prăbușit, iar patru elevi au fost prişi sub dărâmături. Unul dintre ei, David, în vârstă de 17 ani şi-a pierdut viaţa, iar alte trei eleve au fost rănite.

Inspectoratului de Stat în Construcţii a concluzionat că vina este împărțită între proprietar, executanții lucrărilor și proiectant. Toți trei au fost sancționați contravențional, iar raportul a fost transmis și procurorilor care anchetează latura penală a tragediei, potrivit DCNews.

În ziua accidentului, se executau lucrări de excavații lângă zidul clădirii, pe aripa sud-estică a acesteia, lucrări care nu erau prevăzute în autorizația de construcție. Experţii au constatat că toată clădirea trebuie consolidată masiv, cu beton care care să sprijine zidurile şubrede. Mai mult, groapa săpată de constructor trebuie astupată.

(L.P.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE