Se continuă lucrările la internatul din Odorheiu Secuiesc Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 203 Vizualizări

Se continuă lucrările la internatul din Odorheiu Secuiesc

La data de 1 februarie, la sediul Instituției Prefectului – Județul Harghita, a avut loc o ședință de lucru a comisiei mixte de verificare a circumstanțelor care au condus la incidentul de la Internatul Liceului Teoretic „Tamási Aron” Odorheiu Secuiesc, din 18 decembrie 2023, în care doi elevi și-au pierdut viața.

Inspectoratul de Stat în Construcții Harghita a adus la cunoștința comisiei faptul că lucrările de consolidare și securizare a clădirii afectate sunt în desfășurare, iar procesul de îndepărtare a materialelor rezultate în urma prăbușirii zidurilor, planșeelor și acoperișului este în curs.

În această săptămână se preconizează finalizarea curățării complete a zonei afectate, până la nivelul „0” al solului, în locul în care prăbușirea a avut loc.

Procesul de eliminare a molozului sub nivelul „0” în zona afectată va continua, fiind supravegheat de procurorul de caz. Lucrările de dezafectare a acoperișului suspendat și de consolidare interioară în internat au fost finalizate, iar în săptămâna următoare se va începe procesul de consolidare exterioară.

„Consiliul Județean Harghita, în limita atribuțiilor legale, prin Direcția Arhitect Șef, continuă efectuarea controlului cu privire la modul în care au fost eliberate autorizațiile de construire de către primăria Odorheiu Secuiesc. În decursul săptămânii viitoare va fi emis un raport detaliat al Direcției Arhitect Șef.

În continuare, instituțiile membre în Comisie vor asigura monitorizarea activităților de punere în siguranță a imobilului în care a funcționat internatul Liceului Teoretic „Tamási Aron” Odorheiu Secuiesc”, se precizează pe pagina Instituției Prefectului Județului Harghita.

Diana CĂRBUREAN

Sursa foto: hotnews.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE