Invitație la șezătoare de Noaptea Muzeelor la Reghin Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 203 Vizualizări

Invitație la șezătoare de Noaptea Muzeelor la Reghin

Ești pasionat de lucrul manual, de la brodat, cusut la croșetat sau țesut,și  ai dori să începi dar nu ai avut timpul sau nu ai găsit momentul potrivit ori, îndrumarea necesară? În ajutor îți vine Muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin care va organiza  sâmbătă, 18 mai, între orele 17-19  o inedită șezătoare. Cu acest prilej, participanții vor putea împărtăși cunoștințe, povești de viață, visuri, se vor putea bucura de micii pași pe care îi vor face împreună, vor creea  bijuterii, ii, sau orice alte obiecte artizanale, de port sau podoabe.
În cadrul șezătorii vor fi invitate creatoare populare, alături de care,  cei prezenți vor descoperi din tainele unor îndeletniciri pe cât de vechi, dar mereu actuale. „În anul omagial al satului românesc, declarat de Biserica Ortodoxă Română, ne-am propus  să ne îndreptăm o dată în plus atenția și să ne orientăm spre valorile satului,  spre a le cunoaște și înțelege mai profund, dar mai ales spre a le redescoperi și integra în viața noastră.  Satul este spațiul în care s-au format şi păstrat, de-a lungul timpului, cele mai multe valori culturale și spirituale ale identității noastre. Așa cum am primit, avem datoria de a da mai departe, nu oricum, ci într-un mod creator, cu responsabilitate, în maniera dialogului și cu respect pentru libertatea de alegere a fiecărei generații, care, ca în orice proces de creștere și dezvoltare, poate accepta, poate prelua dar și respinge, schimba  și adapta, rearanja,  pentru a se exprima, în final, într-un mod  propriu, autentic.  În această ordine de idei, ne-am propus să înființăm un grup de șezătoare,  pentru că ne dorim să aducem aproape de noi oameni pasionați de artă, de creativitate,  socializare, filantropie,  pe care îi leagă un lucru comun –  pasiunea pentru viață”, ne-a declarat Roxana Man, directorul Muzeului Etnografic „Anton Badea” din Reghin.

Continuarea proiectului ”Arta casnică”

Omul nu poate trăi singur, și acesta era rolul cel mai pronunțat al șezătorii, de comunicare și interacțiune  (pe lângă cel economic, ludic ), de conexiune, de a fi  împreună, de a împărtăși și de a dărui, este de părere Roxana Man, prilej pentru continuarea unor proiecte de succes derulate în cadrul muzeului.

„Acest proiect vine în continuarea unui curs de cusut care s-a desfășurat anul trecut ”Arta casnică” care s-a bucurat de un interes crescut din partea publicului feminin, motiv pentru care ne-am dorit să dezvoltăm conceptul într-un cadru mai larg, cu mai multe femei, sub forma unei șezători.  Prima întâlnire dintr-un mult dorit și așteptat  șir  de întâniri lunare care vor urma, va fi în 18 mai 2019,  de Noaptea Muzeelor,  ocazie cu care ne vom întâlni cu toți creatorii populari din zonă, care au răspuns invitației noastre de a organiza un târg artizanal”, a subliniat Roxana Man.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE