Home / Sport / George Botezan încearcă din nou pătrunderea în circuitul ATP

George Botezan încearcă din nou pătrunderea în circuitul ATP

Distribuie

Renasc speranțele pentru jucătorul de tenis târgumureșean George Botezan. Ajuns în apropierea locului 1000 ATP la încheierea junioratului, târgumureșeanul legitimat la CSU Târgu-Mureș a avut o perioadă mai puțin fastă. Motivele sunt ușor de înțeles. În lipsa sprijinului financiar George a efectuat pregătiri așa cum s-a putut, s-a prezentat la turnee neînsoțit, fără sprijin, fără antrenor. Până la un anumit nivel participarea la turnee aduce puncte în clasamentul circuitului profesionist doar la turneele importante, ușor de recunoscut și prin valoarea premiilor unui turneu. Acest lucru poate fi ușor sesizabil dacă privim clasamentul și punctele cumulate de unii jucători, chiar dacă aceștia au câștigat turnee. Acestea au fost încadrate la categoria ITF World Tennis Tour, premiile totale sunt de 15 mii dolari și accederea pe tabloul principal nu aduce automat puncte, dar cei care ajung acolo mai trec și de tururi preliminare. Până la câștiguri în bani e doar cheltuială.

 

Noi șanse de a urca în clasament

La cei 22 de ani George Botezan a încheiat anul trecut pe locul 973 ATP, după ce a ratat calificarea pe tablourile mai multor turnee, dar a început anul 2019 mult mai promițător (în România doar Marius Copil se află în primii 100, următorul fiind abia în 400). După o pregătire în Suedia la începutul anului, a trecut trei tururi de calificare în Egipt, după care a fost eliminat în turul al treilea la alte două turnee în California și la unul în Mexic. Din luna mai George este legitimat la CSM Târgu-Mureș, luna mai fiind și cea mai bună perioadă din ultima vreme. A trecut de câte două tururi la două turnee disputate în Suedia, fiind eliminat de fiecare dată în „sferturi”, dar trecând de jucători mult mai bine cotați în circuitul ITF, inferior valoric ATP. La turneul din Karlskrona (6-12 mai), mureșeanul (nr. 667 ITF) l-a învins pe estonianul Vladimir Ivanov (locul 470 ITF) cu 6-1, 7-6, apoi pe elvețianul Antoine Bellier (255 ITF) cu 2-6, 7-6, 6-4, fiind eliminat de sârbul Goran Markovic (782), scor 7-6, 6-3. A urmat imediat turneul de la Kalmar (13-19 mai). Aici a fost eliminat tot în „sferturi” de jucătorul gazdelor Markus Erikkson. Acesta, de aproape 30 de ani, numărul 443 ATP (157 ITF), cu 288 cea mai bună poziționare, câștigase și la Kalmar, dar și așa are în acest moment doar 21 puncte! Trebuiesc strânse un anumit număr de puncte ITF pentru a obține puncte ATP. George îi eliminase în primele tururi pe germanul Adrian Oetzbach (7-5, 6-3) și pe italianul Lorenzo Bocchi (6-3, 6-2), aflat și el în Top 500.

Drumul este însă anevoios, cu circuite care nu dau puncte și limitează posibilitățile jucătorilor fără potențial de a lua startul la cele de valoare.

În aceste zile George se află la un nou turneu de 15 000, la București de această dată, unde este favorit 2 în calificări, primul fiind spaniolul Albert Alcaraz Ivorra. A trecut de primul tur de calificări de Dragoș Cazacu și pentru a intra pe tablou îl va întâlni pe Petre Luncanu.

Un ultim amănunt, mureșeanul îl are în prezent ca antrenor, în urma unui contract de colaborare, pe italianul Gianluca Marchiori, dar numai când se află împreună cu clubul suedez la care activează acesta.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Jucător venit din Mexic la o echipă mureșeană

Distribuie Echipa ACS Academica Transilvania Târgu Mureș a primit în vestiar un nou jucător venit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.