Home / Agricultura / Savoarea produselor locale, la expoziția Agro Mania

Savoarea produselor locale, la expoziția Agro Mania

Distribuie

Printre cei care au dat savoare expoziției Agro Mania s-au numpărat și producătorii locali, produsele lor putând fi degustate de vizitatori la cortul special amenajat acestora. La loc de cinste aici a fost standul Mirdatod Ibănești, companie ce produce brandul ”Telemeaua de Ibănești”.

„Participăm la prima ediție Agro Mania cu produsele noastre binecunoscute de Ibănești.  Suntem mândri că am fost  invitaţi cu un stand propriu de produse lactate. Suntem regina produselor lactate din România, cu prima brânză înregistrată la nivel european, respectiv Telemeaua de Ibăneşti cu Saramură de Orşova. Am venit la acest eveniment cu o gamă variată de produse, cum ar fi caşcaval, caşcaval afumat, brânză de burduf, smântână, ruladă afumată cu boia şi piper”, a precizat Nicu Aurel Bumb, inginer șef în cadrul companiei  Mirdatod.

Gustul de casă al mezelurilor Lanka

În imediata apropiere a cortului am dat de un alt producător local, firma Lanka din localitatea Valea, comuna Vărgata.

„De 14 ani suntem pe piață cu produsele noastre, respectiv produse de carmangerie cu specific traditional. Produsele noastre sunt prezente în magazinele din județele Mureș, Harghita, Cluj, Sibiu și Bistrița. Suntem specialiștii gustului ”de casă”, avem produse obținute doar din carne proaspătă. Practic, ce producem, în două zile le și vindem. Prezența la acest eveniment reprezintă o oportunitate pentru noi să ne facem cunoscuți, cu produsele noastre tradiționale începând de la toba traditională până la slănina afumată și șunculița țărănească. În produsele nostre nu avem conservanți, minimul de conservare se face cu vitamina C, sare și cu fum de fag”, ne-a declarat Ercsei Mihai, agent de vânzări în cadrul firmei Lanka.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Fermă zootehnică scoasă la licitație pentru 29.800 de euro

Distribuie Societatea Alpinsolv SRL, în calitate de lichidator judiciar al SC Maris Group Construct SRL, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.