FOTO: Spaţiu nou de producţie pentru AAGES Sângeorgiu de Mureş Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1033 Vizualizări

FOTO: Spaţiu nou de producţie pentru AAGES Sângeorgiu de Mureş

Conducerea Grupului AAGES, format din firmele AAGES, Electroterm, Multimas şi AAGES HTC, a inaugurat marţi, 21 mai, a cincea hală de producţie de pe platforma din Sângeorgiu de Mureş.

Hală de circa 900 de metri pătraţi

Investiţia îşi propune să consolideze ascensiunea continuă înregistrată de AAGES, companie care începând cu anul 2017 este listată la Bursa de Valori Bucureşti.

“Hala are aproximativ 900 de metri pătraţi, câteva birouri unde vor lucra persoanele care vor coordona activitatea, precum şi spaţii de depozitare deoarece la primele hale construite am avut doar zone de producţie, zone active, şi ne-am dat seama că depozitele sunt foarte necesare. Astfel, vom avea la dispoziţie circa 800 de metri pătraţi efectiv pentru producţie”, a declarat Molnar Gabor, preşedintele executiv al AAGES (Asociaţia pentru Aplicarea Generatoarelor Statice).

Creştere sustenabilă şi realistă

Firma AAGES a fost înfiinţată în anul 1990 din iniţiativa unui grup de cercetători ştiinţifici, care în anii ’80 şi-au desfăşurat activitatea în cadrul ICPE-CA Bucureşti, filiala Târgu-Mureş, iar primele produse au fost convertizoarele statice pentru aplicaţii de încălzire prin inducţie.

În prezent, AAGES produce instalaţii de încălzire complete, livrate “la cheie” pentru o gamă largă de aplicaţii.

“Activitatea firmei este desfăşurată după aceleaşi principii pe care le-am avut de la început, să oferim posibilitatea celor care lucrează cu noi de a realiza un trai decent, să aibă un loc de muncă stabil şi sigur, iar stabilitatea o asigurăm printr-o creştere sustenabilă şi realistă”, a afirmat Molnar Gabor.

Totodată, preşedintele executiv al AAGES a arătat că investiţia de la Sângeorgiu de Mureş îşi propune să contribuie la stoparea exodului de tineri profesionişti către alte ţări, prin asigurarea unor condiţiii de muncă la nivel occidental.

“În anumite condiţii şi cu puţin noroc, şi cu multă muncă, se poate trăi şi acasă, rezonabil”, a afirmat Molnar Gabor.

“Noi avem nevoie de angajaţi indiferent de existenţa unei hale noi. Întotdeauna suntem gata să angajăm oameni buni, începând de la faza de execuţie, electrician, mecanic sau inginer de proiectare. Oamenii buni întotdeauna au loc la noi”, a adăugat preşedintele executiv al AAGES, firmă care în prezent exportă produse în 23 de ţări.

Exemplu pozitiv pentru industria mureşeană

Echipa AAGES a fost felicitată de Peter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

“Cred în dezvoltare, cred în dezvoltarea judeţului Mureş, şi unul din exemplele pozitive este firma AAGES. Dacă ne uităm la standardele de producţie cât de înalte sunt, atunci chiar ne putem mândri cu această societate comercială”, a afirmat Peter Ferenc.

“Sunt oameni care construiesc o viaţă întreagă, şi dumneavoastră sunteţi unul dintre aceştia”, a adăugat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Motiv de mândrie pentru Sângeorgiu de Mureş

La evenimentul de inaugurare a halei a participat şi ing. Sófalvi Sándor Szabolcs, primarul comunei Sângeorgiu de Mureş, care i-a oferit preşedintelui executiv al AAGES un cadou special, “ca să aibă curaj cum a avut Sfantul Gheorghe”, respectiv o ministatuietă din lemn care îl reprezintă pe patronul spiritual al localităţii Sângeorgiu de Mureş.

“Mă bucur că cei care conduc Grupul AAGES au ales comuna Sângeorgiu de Mureş pentru această investiţie. Mă bucur că am colaborat bine, mă bucur că am ajuns la stadiul de a moderniza şi această stradă, unde se află zona industrială a comunei Sângeorgiu de Mureş, mă bucur că aici au fost create peste 150 de locuri de muncă, ceea ce este un lucru minunat, precum şi pentru faptul că producţia a crescut foarte mult, iar aproape 80% din producţie merge la export”, a menţionat ing. Sófalvi Sándor Szabolcs, care a subliniat că prin condiţiile de muncă oferite, comparabile cu cele occidentale, Grupul AAGES a contribuit la păstrarea tinerilor de valoare în ţară.

Colaborare excelentă cu BVB

În semn de apreciere pentru excelenta colaborare cu Bursa de Valori Bucureşti (BVB), gazda evenimentului a invitat-o la cuvânt pe Ileana Botez, responsabilă cu listările societăţilor la BVB.

“Mi-a făcut o seosebită plăcere în toamna anului 2016 să îl cunosc pe domnul Molnar şi echipa dânsului, şi încă de atunci am apreciat mult ceea ce au făcut aici”, a arătat Ileana Botez, care i-a felicitat pe acţionarii Grupului AAGES pentru interesul arătat vis a vis de dezvoltarea permanentă şi sustenabilă a afacerii.

“Societatea dumneavoastră din punctul meu de vedere este un exemplu pentru societăţile de nivelul dumneavoastră. Sunteţi un model ca şi societate, pentru societăţile din România, aveţi un spirit antreprenorial extraordinar”, a completat reprezentanta BVB.

Business de încredere

Oaspeţii evenimentului au fost salutaţi şi de Radu Ciorba, directorul Electroglobal, principalul acţionar persoană fizică al Grupului AAGES.

“Am colaborat foarte bine în ultimii 20 de ani şi când domnul Molnar mi-a spus că intenţionează să se listeze pe Bursă am fost entuziasmat pentru că în primul rând să investeşti înseamnă încredere în oameni”, a spus Radu Ciorbea.

Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE