Share

Home / Invatamant / Delegaţie din Turkmenistan, la UMFST Târgu-Mureş

Delegaţie din Turkmenistan, la UMFST Târgu-Mureş

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) din Târgu-Mureș a primit, în perioada 23 – 25 iunie, vizita unei delegații universitare de la Turkmen State Medical University, singura universitate medicală de stat din Turkmenistan, fondată în anul 1931.

Potrivit Blogului UMFST Târgu-Mureş, scopul vizitei a fost de a identifica direcții de colaborare între cele două universități, iar oaspeții străini au vizitat Facultatea de Farmacie, Grădina Botanică, Grădina de Plante Medicinale, Centrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice și Centrul de Simulare și Abilități Practice.

“Aflați pentru prima oară la UMFST Târgu-Mureș, reprezentanții Turkmen State Medical University și-au exprimat dorința de a realiza schimburi de bune practici și proiecte de cercetare în comun cu Facultatea de Farmacie din cadrul Universității noastre. De altfel, aceștia au prezentat o expoziție de plante medicinale la Facultatea de Farmacie, au fost informați cu privire la structura și activitatea acesteia și au avut o întrevedere cu conducerea UMFST Târgu-Mureș.

UMFST Târgu-Mureș este locul în care studiază inclusiv studenți din Turkmenistan. Aceștia urmează programele de studii de la Facultățile de Medicină, Medicină Dentară și Inginerie”, se menţionează pe Blogul UMFST Târgu-Mureş.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

„Misteriosul Univers”, simpozion-concurs la Reghin

Inspectoratul Școlar Județean Mureș și Școala Gimnazială ”Alexandru Ceușianu” din Reghin, în colaborare cu Biblioteca …

Share
Share