Share

Home / Invatamant / Delegaţie din Turkmenistan, la UMFST Târgu-Mureş

Delegaţie din Turkmenistan, la UMFST Târgu-Mureş

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) din Târgu-Mureș a primit, în perioada 23 – 25 iunie, vizita unei delegații universitare de la Turkmen State Medical University, singura universitate medicală de stat din Turkmenistan, fondată în anul 1931.

Potrivit Blogului UMFST Târgu-Mureş, scopul vizitei a fost de a identifica direcții de colaborare între cele două universități, iar oaspeții străini au vizitat Facultatea de Farmacie, Grădina Botanică, Grădina de Plante Medicinale, Centrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice și Centrul de Simulare și Abilități Practice.

“Aflați pentru prima oară la UMFST Târgu-Mureș, reprezentanții Turkmen State Medical University și-au exprimat dorința de a realiza schimburi de bune practici și proiecte de cercetare în comun cu Facultatea de Farmacie din cadrul Universității noastre. De altfel, aceștia au prezentat o expoziție de plante medicinale la Facultatea de Farmacie, au fost informați cu privire la structura și activitatea acesteia și au avut o întrevedere cu conducerea UMFST Târgu-Mureș.

UMFST Târgu-Mureș este locul în care studiază inclusiv studenți din Turkmenistan. Aceștia urmează programele de studii de la Facultățile de Medicină, Medicină Dentară și Inginerie”, se menţionează pe Blogul UMFST Târgu-Mureş.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Reconstituire istorică despre Marea Unire, la Reghin

Reghinenii au avut  parte duminică, 14 iulie, în Piațeta din Cartierul Libertății, de o inedită …

Share
Share