Performerii Bacalaureatului 2019 din judeţul Mureş. Ada Roxana Rusu: ,,Am învăţat în primul rând pentru mine” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1379 Vizualizări

Performerii Bacalaureatului 2019 din judeţul Mureş. Ada Roxana Rusu: ,,Am învăţat în primul rând pentru mine”

Cotidianul Zi de Zi vă propune un serial de prezentare a performerilor examenului de Bacalaureat – sesiunea iulie 2019 din județul Mureș. Ada Roxana Rusu este absolventă a Liceului Tehnologic „Lucian Blaga” din Reghin, şi a reuşit să obţină media finală 9,70.

Reporter: Câtă muncă a presupus nota ta de 9,70?

Ada Roxana Rusu: Pentru obținerea notei de 9,70 în cadrul examenului de Bacalaureat, nu pot cuantifica munca depusă într-un număr fix de ore. A fost o muncă care a presupus perseverență şi motivație pentru a îmi depăși limitele. Am încercat să combin într-un mod cât mai productiv învățatul cu timpul liber, astfel încât să adaug puțină plăcere studiului și să nu mă pierd în monotonie. Aceste lucruri m-au ajutat să combin plăcutul cu utilul, fapt ce se reflectă în rezultatul pe care l-am obținut.

Rep.: Cum ai defini efortul din spatele succesului tău şcolar?

A.R.R.: Consider că la baza oricărui succes stă efortul fiecăruia de a nu renunța, de a încerca în fiecare zi să fie cu cel puțin 1% mai bun decât ziua precedentă, de a-și canaliza energia spre ceva cat mai productiv, de a nu se lăsa doborât de obstacole și de a se bucura de proces.

Rep.: Ai învăţat mai mult pentru dezvoltare personală sau pentru nota în sine?

A.R.R.: Am învățat în primul rând pentru mine, pentru a-mi dezvolta capacitatea de memorare și de a face conexiuni, pentru a dobândi o gândire mai deschisă și mai complexă. Obținerea unei note cât mai mari a fost de asemenea un factor motivațional, dar nu unicul contribuitor la munca pe care am depus-o.

Rep.: Crezi că nota de la Bacalaureat oglindește inteligenţa unui elev?

A.R.R.: Nu. Nota de la Bacalaureat reflectă în foarte multe cazuri doar o capacitate foarte bună de a memora anumite noțiuni. Pot fi tineri foarte inteligenți cu un bagaj vast de cunoștințe, dar care au avut o zi proastă, le-a picat un subiect în care nu erau foarte bine pregătiți și viceversa. Inteligența presupune curiozitate, imaginație, perseverență, deschidere, iar o simplă notă nu demonstrează asta.

Rep.: În ultima lună dinaintea examenului, cum se desfășura o zi din viaţa ta?

A.R.R.: Totul a ținut de priorități. O dată ce le-am stabilit lucrurile au decurs de la sine. Știam că studiul e foarte important pentru a-mi asigura reușita pe plan școlar, dar activitățile mele din timpul liber reprezintă de asemenea o parte importantă a vieții mele la care nu puteam renunța. Astfel, am încercat să îmbin zilnic utilul cu plăcutul, să mă dedic întru-totul în prima parte a zilei studiului, apoi să mă relaxez și să îmi reincarc bateriile. Nu am avut o structură tipică zilnică. Știam ce am de făcut și  mi-am ascultat nevoile. Unele zile alocam mai mult timp studiului, pe când în altele mai mult timpului liber.

Rep.: Ce planuri de viitor ai?

A.R.R.: Planul meu de viitor presupune să urmez Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică din Cluj și să profit de tot ce are aceasta să îmi ofere, să fac ceea ce îmi place și să continui să perseverez pe plan personal și profesional. Vreau să mă bucur de fiecare moment pe care mi-l oferă viața și să dau tot ce e mai bun din mine pentru a avea un parcurs cât mai plăcut și distractiv.

Rep.: Dar pentru viitorul apropiat, ce ţi-ai propus?

A.R.R.: În perioada ce urmează mă voi pregăti pentru admiterea la facultatea precizată anterior şi apoi voi profita de bine meritata vacanță care mi-a rămas.

A consemnat Bianca SĂLĂGEAN

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE