Performerii Bacalaureatului 2019 din judeţul Mureş. Denisa Gabriela Stroia: „Am învăţat în mod constant” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 299 Vizualizări

Performerii Bacalaureatului 2019 din judeţul Mureş. Denisa Gabriela Stroia: „Am învăţat în mod constant”

Cotidianul Zi de Zi vă propune un serial de prezentare a performerilor examenului de Bacalaureat – sesiunea iulie 2019 din județul Mureș. Denisa Gabriela Stroia este absolventă a Liceului Teoretic „Andrei Bârseanu” din Târnăveni, profilul Ştiinţe ale naturii, şi a reuşit să obţină media finală 9,85, cea mai bună din respectiva unitate de învățământ.

Reporter: Care au fost preformanțele tale școlare de până acum?

Denisa Gabriela Stroia: În clasa a VII-a şi a VIII-a am participat la olimpiada județeană de limba şi literatura română. Apoi, în clasa a IX-a am luat parte la Sesiunea de comunicări științifice pentru elevii de liceu, la disciplina biologie-etapa județeană. În clasa a XII-a am participat la concursul județean de chimie organică „Simulare admitere UMFST”, unde am reușit să obțin 84 de puncte din 100.

Rep.: Cum ai descrie efortul din spatele notei tale de la Bacalaureat?

D.G.S.: În spatele notei mele de la Bacalaureat se află muncă continuă.  Pe parcursul celor patru ani de liceu am învățat în mod constant și astfel am reușit să obțin rezultate pe măsură.

Rep.: Ce impresii ți-a lăsat examenul?

D.G.S.: În opinia mea, Bacalaureatul reprezintă un examen accesibil pentru toți elevii care își doresc cu adevărat sa promoveze, care se străduiesc să reușească.

Rep.: Cu ce impresii te desparţi de cadrele didactice?

D.G.S.: Cadrele didactice s-au implicat pe tot parcursul celor patru ani de liceu în pregătirea elevilor pentru examenul de Bacalaureat. În clasa a XII-a, programul a fost puțin mai încărcat deoarece am fost nevoiți să lucrăm suplimentar mai mult, domnii profesori asigurându-se că vom fi cât se poate de pregătiți. Cu toții am primit tot sprijinul de care aveam nevoie pentru a trece examenul.

Rep.: În decursul lunii apropiate de examen, cum se desfășura o zi din viața ta?

D.G.S.: Având în vedere ca pe tot parcursul anilor de liceu am învățat constant, în apropierea examenului nu am fost nevoită sa fac eforturi foarte mari. Am recapitulat toată materia inclusă în programa de Bacalaureat, în fiecare zi câte puțin, fără să îmi fac griji că nu îmi va ajunge timpul.

Rep.: Cum ai reușit să păstrezi echilibrul școală-timp liber?

D.G.S.: Nu mi-a fost greu să păstrez echilibrul pentru că am reușit foarte bine să mă organizez. Începusem să îmi creez o rutină înainte de examen cu câteva săptămâni. Învățam câteva ore în timpul zilei și astfel seara aveam posibilitatea să mă bucur de timpul meu liber, să mă relaxez.

Rep.: Ce sfat le-ai da elevilor care vor urma să participe la examenul de Bacalaureat anul viitor?

D.G.S.: Aș vrea să îi sfătuiesc pe elevii care urmează să susțină examenul anul viitor, să îl abordeze cu seriozitate, deoarece, la urma urmei, de acest examen final depinde cariera fiecăruia. Elevii care îi vor acorda importanța cuvenită şi care se vor strădui, vor obține note care să le confirme faptul că nu am muncit în zadar. O medie mare la Bacalaureat poate ajuta sau chiar garanta admiterea la o facultate prin intermediul căreia absolventul de liceu să își asigure un viitor, să își asigure un loc de muncă care să îi permită condiții de trai mai bune. Cei care nu vor să urmeze o facultate, au, de asemenea, avantaje în momentul angajării dacă posedă diploma de Bacalaureat.

Rep.: Care sunt planurile tale de viitor?

D.G.S.: Planurile mele de viitor includ absolvirea unei facultăți care să îmi permită să trăiesc decent, să am un loc de muncă stabil, să fiu independentă din punct de vedere financiar, și să fiu capabilă, la un moment dat, să îmi întemeiez o familie.

Rep.: Dar planurile pentru viitorul apropiat?

D.G.S.: În ceea ce privește viitorul apropiat, îmi doresc să trec cu bine şi peste examenele care urmează. Voi susține două examene de admitere, unul la facultatea de farmacie, celălalt la facultatea de inginerie chimică. M-am pregătit și sper că voi obține o notă cât mai mare care să îmi permită să ocup un loc la buget.

A consemnat Bianca SĂLĂGEAN

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE