Home / Administratie / FOTO: Spaţiul comercial de 10.000 euro/mp a intrat în renovare

FOTO: Spaţiul comercial de 10.000 euro/mp a intrat în renovare

Unul dintre cele mai râvnite spaţii comerciale din centrul municipiului Târgu Mureş, cel în care zeci de ani a funcţionat cel mai cunoscut coafor/frizerie din oraş, a intrat în renovare. Istoria acestui spaţiu comercial este una extrem de tumultoasă după ce administraţia oraşului, a desfiinţat coaforul punând un preţ de vânzare de 10.000 euro/mp.

Există două variante posibile pentru această renovare ţinută în secret de autorităţi: ori cineva a cumpărat acest spaţiu la preţul „piperat” enunţat mai sus ori chiar Primăria Târgu Mureş s-a hotărât să facă ceva în respectiva locaţie. Asta după 12 ani de la momentul în care edilii locali au câştigat în instanţă dreptul de proprietate asupra imobilului…

Un spaţiu râvnit de mulţi…dar blocat prin preţ

În anul 2008, mai precis în luna februarie, Consiliul Local Târgu Mureş a decis să scoată acest spaţiu comercial la vânzare prin licitaţie publică la preţul de 10.000 mp. Având în vedere că cele două etaje ale spaţiului însumează aproximativ 260 mp, preţul de achiziţie ar fi ajuns la 2.6 milioane de euro. Asta deşi evaluatorul Primăriei Târgu-Mureş a stabilit , la acea data, o valoare de 1.248,25 euro/mp.

Spațiul situat în Piața Victoriei nr. 33 s-a aflat mai mult ani în litigiu el fiind revendicat de Cooperativă Igienă sub oblăduirea căreia funcționa frizeria și coaforul. În 2007, spațiul respectiv a rămas prin sentința judecătorească în proprietatea orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sala Oglinzilor, gazdă primitoare șahului la Open Târgu Mureș

Clubul Sportiv Juvenes Târgu Mureș a organizat în perioada 20-25 iulie 2021, ediția cu numărul …