Home / Sport / Cinci medalii cucerite de echipele șahiștilor mureșeni la Naționale

Cinci medalii cucerite de echipele șahiștilor mureșeni la Naționale

Distribuie

Șahiștii Clubului Sportiv Școlar Târgu-Mureș au obținut în cadrul Campionatelor Naţionale de Şah pe Echipe, disputate în Sala Sporturilor din Iași, la categoriile copii, juniori şi tineret, un număr de cinci medalii, dintre care una de aur, două de argint și două de bronz.

La întrecerile disputate în perioada 12-20 iulie au fost prezenți peste 300 de participanţi, de la 120 de cluburi toată țara, clubul șahiștilor mureșeni, pregătiți și conduși de Gál Imola Katalin și Barátosi Iosif Gavril fiind prezent cu trei echipe. Probele care s-au disputat au fost cele de la şah clasic, rapid şi blitz, cu premii speciale acordate șahiștilor care au obținut în proba de șah clasic cele mai multe puncte la masa la care au evoluat. Echipele au fost alcătuite din trei șahiști și o rezervă, iar întrecerile s-au disputat la toate categoriile de vârstă cuprinse între 8 și 20 de ani, categorii departajate din 2 în 2 ani.

Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului a urcat echipa băieților de la categoria sub 20 de ani, în componența Victor Văsieşiu, Farcádi Hunor și Matei Vîlcu, la Şah Rapid. În aceeași componență, aceștia au obținut și un loc secund, la Şah Blitz, iar Matei Vîlcu s-a clasat pe primul loc la masa la care a evoluat în proba de Șah Clasic.

Echipa de fete, medaliată la categorii superioare de vârstă

A doua medalie de argint a obținut-o echipa de fete, la Şah Rapid a categoriei sub 18 ani. De remarcat faptul că echipa mureșencelor a evoluat la o categorie mult superioară, ele având doar 13 ani, dar a acceptat să urce la o categorie superioară la solicitarea organizatorilor. Aceasta, în componența Ariana Ciocan, Alisa Enachi și Andrada Măluţan a obținut la rândul ei o a doua medalie, urcând pe treapta a treia a podiumului la Şah Clasic a fetelor sub 20 de ani, fiind foarte aproape de a ocupa locul secund și la această categorie. A doua medalie de bronz a revenit celei de-a treia echipe, cea a fetelor U10. Ele au urcat pe treapta a treia a podiumului la Şah Clasic, echipa avându-le în componență pe Lorena Enachi, Kiss Abigél și Kiss Hanna.

La fel ca și colegul său mai mare, Alisa Enachi a primit și ea premiul special pentru cel mai bun punctaj obținut la masa la care a evoluat în proba de Șah Clasic.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Baschet: CSM Târgu Mureș a învins din nou Oradea

Distribuie Echipa de baschet masculin – Liga I din cadrul CSM Târgu Mureș a jucat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.