Home / Administratie / UDMR Mureş, către Dorin Florea: “Dorim muncă și rezultate în loc de isterie!”

UDMR Mureş, către Dorin Florea: “Dorim muncă și rezultate în loc de isterie!”

Distribuie

Biroul de presă al UDMR Mureş a remis vineri, 9 august, un drept la replică la scrisoarea deschisă adresată târgumureşenilor de Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureş, care îşi manifesta cu această ocazia nemulţumirea vis a vis de amânarea rectificării bugetului local de către consilierii UDMR.

Redăm, în rândurile de mai jos, conţinutul integral al dreptului la replică semnat “UDMR Mureş”:

“Primarul municipiului Târgu Mureș face ceea ce știe cel mai bine: minte! Aduce acuzații false împotriva UDMR și a consilierilor săi locali.

Totuși, printre problemele ridicate de primar, putem constata că există un acord parțial între el și UDMR în două puncte:
Da, „instituțiile abilitate” ale statului ar trebui să verifice funcționarea Primăriei Târgu Mureș. După douăzeci de ani este deja bine cunoscut faptul că stilul de conducere, deciziile și acțiunile primarului nostru au făcut din Târgu Mureș un oraș al fărădelegii.
 Da, în douăzeci de ani de mandat marca Dorin Florea, Târgu Mureș a devenit un oraș „marginalizat și izolat”. Studiul efectuat de Forbes România indică, de asemenea, acest fapt. Conform acestuia, Târgu Mureș se află doar pe locul 20 din țară în topul celor mai bune orașe. Aproape toate centrele administrative din regiunea centrală de dezvoltare depășesc Târgu Mureș-ul în listă (Alba Iulia, locul 5, Sibiu, 6, Brașov, 7, Miercurea Ciuc, 13).

În ceea ce privește bugetul orașului și rectificarea acestuia, bugetul adoptat în aprilie nu este mai mic, ci dimpotrivă, depășește cu 45 de milioane de lei pe cel din 2018.

La începutul anului s-au alocat în total 32 de milioane de lei pentru funcționarea și costurile de renovare a școlilor, cadrul bugetar fiind majorat cu încă 3 milioane la rectificare. Suma destinată pentru lucrările de reparații a crescut cu 800 de mii de lei datorită rectificării bugetare.

Cu ocazia rectificării bugetare, consiliul a votat 2,2 milioane de lei pentru reabilitarea străzii 8 Martie, menționată de domnia sa (începând din 2017, la sugestia UDMR se alocă fonduri în acest scop în fiecare an, dar investiția tot nu s-a realizat), încă 1 milion de lei pentru dotarea terenurilor de joacă, 200 de mii de lei pentru parcuri, și 3,5 milioane de lei pentru funcționarea Clubului Sportiv Municipal.

Sumele prezentate demonstrează clar că primarul minte. Detaliile oferite mai sus sunt date publice pe care oricine le poate găsi pe pagina de internet a orașului.

Este evident că primarul încearcă să-și explice propriul eșec. Stârnește tensiuni etnice inutile, deoarece și-a dat seama că nu poate ignora maghiarii din Târgu Mureș. Șantajează și dezinformează sportivii nevinovați și cu bună-credință, liderii de organizații nonguvernamentale, antreprenorii, și nu în ultimul rând, locuitorii orașului, și încearcă să-i instige împotriva maghiarilor.

Domnule Primar, în loc să creați această isterie în masă, mai bine spuneți-ne: după douăzeci de ani de condus orașul, și după ce veți pierde alegerile de anul viitor, va mai rămâne altceva în urma Dumneavoastră în afară de haos?

UDMR Mureș”

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Haide să plantezi copaci împreună cu Asociația Mureș Runners! „Noi trebuie să dăm tonul schimbării”

Distribuie „Comunitatea crește atunci când fiecare dintre noi acționăm!” este deviza de la care pleacă …

1 comentariu

  1. Din păcate gașca Florea,Maior et co. ne-a transformat frumosul oraș de altădată, un paradis pentru șmecheri și firmele de casă ale acestori impostori care atunci când sunt întrebați de potlogăriile pe care le fac în acest oraș aruncă pisica la maghiari…dar orice om cu o minimă decență nu mai crede în mârșăvia acestor personaje de tristă faimă…care ne macină viețile de 20 de ani…Probabil și podul peste Mureș, nu va fi gata când va începe școala tot din cauza maghiarilor…un mureșean,român scârbit….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.