La Luduș, interes sporit pentru turul II Luduș
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 666 Vizualizări

La Luduș, interes sporit pentru turul II

Turul II al alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie s-a bucurat de o participare superioară celei din turul I. Atunci, în 10 noiembrie, la cele 11 secții de votare organizate în oraș și în cele două cartiere au votat 6.558 de cetățeni cu drept de vot, preferințele lor fiind îndreptate spre Klaus Iohannis (2.549 de voturi), Viorica Dăncilă (1.360 de voturi), celelalte opțiuni fiind repartizate următorilor 12 candidați.

Cele două săptămâni care au urmat și condițiile specifice desfășurării finalei pentru fotoliul de la Cotroceni a mărit decalajul dintre cei doi. Klaus Iohannis a câștigat detașat la Luduș cu cele 4.928 de voturi primite, cu 2.379 mai multe decât în turul I (68,94%), față de Viorica Dăncilă cu 2.220 de voturi primite (31,06%), cu doar 860 de voturi mai multe primite decât în 10 noiembrie.

Este interesant de remarcat că la două secții de votare s-au înregistrat minimele și maximele măsurate în procente. La Căminul Cultural din cartierul Roșiori, cartier cu populație preponderent maghiară, cel mai mic număr de voturi l-a primit Viorica Dăncilă (13,97%), iar Klaus Iohannis a primit cele mai multe voturi,( 86,03%). La secția de votare numărul 169 de la Grădinița „Căsuța Fermecată”,Viorica Dăncilă a obținut cel mai bun scor (37,99%), iar Klaus Iohannis cel mai slab rezultat din oraș (62,01%).

Cei 7.148 de cetățeni ai orașului Luduș care au participat la turul II al alegerilor prezidențiale și-au exercitat dreptul constituțional de vot în ordine și cu simț civic remarcabil. Organele de ordine și comisiile de la circumscripțiile de votare și-au îndeplinit prerogativele în cele mai bune condiții, fără să se înregistreze niciun eveniment contrar legilor în vigoare.

Ioan A. BORGOVAN

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE