Home / Slider / Contrabandă cu arme în Piața de vechituri! Un bărbat, reținut de Poliție!

Contrabandă cu arme în Piața de vechituri! Un bărbat, reținut de Poliție!

Poliţiştii Serviciului Arme, Expolzivi şi Substanţe Periculoase au depistat sâmbătă, 8 decembrie, în incinta Pieţei de vechituri din Târgu-Mureş, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din localitatea Mădăraş, care ar fi oferit spre vânzare două arme de tir sportiv, cu aer comprimat, de calibru 5,5 milimetri, supuse autorizării, precum şi 250 de diaboluri, de acelaşi calibru.
”În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că atât armele cât şi muniţia ar fi fost achiziţionate din Polonia, cu scopul de a fi comercializate ulterior în ţară, fără a fi declarate sau înregistrate. Bunurile identificate au fost ridicate în vederea confiscării şi continuării cercetărilor. În cauză, poliţiştii desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, conform Codului Penal şi contrabandă calificată, conform Legii 86/2006 privind Codul vamal al României”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.
Totodată, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş aduce în atenţie ”faptul că dispoziţiile referitoare la acordarea permisului de armă, la înscrierea armei în permisul de armă, la drepturile şi obligaţiile solicitantului armei letale, se aplică şi în ceea ce priveşte armele neletale supuse autorizării”, respectiv că ”atât armele letale cât si armele neletale supuse autorizării, precum şi muniţia aferentă se pot achiziţiona cu respectarea prevederilor ce rezultă din legislaţia incidentă în domeniul armelor şi muniţiilor, doar de la armurierii legal autorizaţi în acest sens.”

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Soós Zoltán, candidat oficial la Primăria Târgu Mureș

Soós Zoltán, candidat independent la funcția de primar al municipiului Târgu Mureș la alegerile locale …