Contrabandă cu arme în Piața de vechituri! Un bărbat, reținut de Poliție! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 7928 Vizualizări

Contrabandă cu arme în Piața de vechituri! Un bărbat, reținut de Poliție!

Poliţiştii Serviciului Arme, Expolzivi şi Substanţe Periculoase au depistat sâmbătă, 8 decembrie, în incinta Pieţei de vechituri din Târgu-Mureş, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din localitatea Mădăraş, care ar fi oferit spre vânzare două arme de tir sportiv, cu aer comprimat, de calibru 5,5 milimetri, supuse autorizării, precum şi 250 de diaboluri, de acelaşi calibru.
”În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că atât armele cât şi muniţia ar fi fost achiziţionate din Polonia, cu scopul de a fi comercializate ulterior în ţară, fără a fi declarate sau înregistrate. Bunurile identificate au fost ridicate în vederea confiscării şi continuării cercetărilor. În cauză, poliţiştii desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, conform Codului Penal şi contrabandă calificată, conform Legii 86/2006 privind Codul vamal al României”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.
Totodată, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş aduce în atenţie ”faptul că dispoziţiile referitoare la acordarea permisului de armă, la înscrierea armei în permisul de armă, la drepturile şi obligaţiile solicitantului armei letale, se aplică şi în ceea ce priveşte armele neletale supuse autorizării”, respectiv că ”atât armele letale cât si armele neletale supuse autorizării, precum şi muniţia aferentă se pot achiziţiona cu respectarea prevederilor ce rezultă din legislaţia incidentă în domeniul armelor şi muniţiilor, doar de la armurierii legal autorizaţi în acest sens.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE