„Thanksgiving Day” la Școala „Omega” din Târgu-Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 342 Vizualizări

„Thanksgiving Day” la Școala „Omega” din Târgu-Mureș

Ziua Recunoștinței a devenit o tradiție și la noi în țară, mai ales în rândul preșcolarilor și elevilor care învață de mici, cu bucurie și entuziasm, ce bucurie este să dai, și din puținul pe care îl ai, să vezi un zâmbet pe o față mohorâtă, să ajuți pe cineva mai puțin norocos.

Școala Gimnazială „Omega” din Târgu-Mureș are deja o tradiție a recunoștinței de mai mult de un deceniu. Aici se organizează evenimente și acțiuni de „Ziua Recunoștinței” încă din 2002.

„A luat ființă din dorința de a-i învăța pe copii să fie recunoscători, mulțumiți, empatici. În fiecare an, în ultima săptămână din luna noiembrie la nivelul grădiniței și al școlii au loc diverse activități prin care celebrăm această sărbătoare”, a explicat Cornelia Ganea, directoarea unității de învățământ.

Între 25 și 30 noiembrie 2019, elevii, profesorii și părinții au avut posibilitatea să doneze alimente neperisabile unei cantine sociale din Târgu-Mureș, a continuat Cornelia Ganea.

„De asemenea, toți cei care au dorit au donat diverse sume pentru Eduard Oprea, un băiețel de 4 ani, din Reghin, diagnosticat cu cancer. Apreciem de fiecare dată deschiderea părinților pentru astfel de proiecte și implicarea elevilor și a dascălilor”, a mai spus directoarea Școlii Gimnaziale „Omega”, a explicat Cornelia Ganea.

Un eveniment special a avut loc pe 28 noiembrie 2019, o serbare în limba engleză pe tema „Thanksgiving Day”, susținută de copiii înscriși la Grădinița „Omega”.

„Pentru noi educația înseamnă caracter, iar caracterul înseamnă viață!”

După spusele directoarei Școlii Gimnaziale „Omega”, ceea ce diferențiază școala pe care o conduce de majoritatea instituțiilor de stat sunt programele extracuriculare: „Partitura mișcării”, „Mind Lab”, sporturi competitive (baschet, handbal), alte activități sportive (fitball, șah), lecții de muzică (pian, chitară, nai), limbi străine (engleză, germană), cursuri de specializare artistică (modelaj cu lut, pictură pe sticlă) și de informatică.

Dar se acordă și mare atenție formării caracterului copiilor.

„Pe lângă aceste activități, copiii sunt implicați în diverse proiecte sociale, activități de familie, activități culturale, activități artistice, excursii, tabere de vară, proiecte ecologice. Copiii sunt expuși la evenimente multiple, în locuri diverse, aspect care urmărește o dezvoltare socială completă”, a detaliat Cornelia Ganea.

Fiecare zi școlară, a continuat directoarea, începe cu o întâlnire de dimineață unde se promovează valori înscrise în programul „Character First – Caracter pentru viață”.

În frunte cu directoarea, Cornelia Ganea, Școala Gimnazială „Omega” urmează o filosofie de dinamism și perseverență. După cum detaliază chiar directoarea școlii, „personalul este tânăr”, format din „oameni de caracter”.

„Ei au responsabilitatea de a fi modele pentru copii, insuflându-le valori și principii pe care ei însiși le trăiesc, promovând cele mai importante valori umane: adevărul, dreptatea, binele, corectitudinea, cinstea, curajul, abnegaţia, sinceritatea, onestitatea, munca în folosul celorlalţi, luptând pentru demascarea nonvalorilor care alterează relaţiile dintre oameni. Personalul este tânăr, caracterizat de dinamism și perseverență”, a detaliat Cornelia Ganea.

Și activitățile nu se vor opri. După cum ne asigură Cornelia Ganea, „cu siguranță și în viitor ne propunem să avem astfel de inițiative”.

Un exemplu de urmat, pentru noi toți!

Sonia ANDRAȘ

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE