Home / Administratie / Excedent de 70 de milioane de lei pentru Consiliul Județean Mureș

Excedent de 70 de milioane de lei pentru Consiliul Județean Mureș

Aleșii județeni au aprobat vineri, 20 decembrie, cu ocazia unei ședințe ordinare de lucru, utilizarea sumei de 50 de milioane de lei din excedentul cumulat al anilor precedenți pentru finanțarea secțiunii de dezvoltare, respectiv utilizarea în anul 2020 a sumei de 20 de milioane de lei din excedentul cumulat al anilor precedenți pentru acoperirea golurilor temporare de casă ale secțiunii de funcționare.

”Excedentul cumulat al anilor precedenți pentru anul 2018 este în sumă de 101.009.000 lei, iar pentru anul 2019 la nivelul Consiliului Județean estimăm un excedent de aproximativ 70 de milioane de lei după regularizarea cu bugetul de stat. Întrucât până la această dată nu s-a aprobat Legea bugetului de stat pentru anul 2020, iar în luna ianuarie 2020 vor fi de achitat sume pentru contractele în derulare ale autorității județene, se propune aprobarea utilizării în anul 2020 din excedentul cumulat estimat al anilor precedenți suma de 70 de milioane de lei repartizată astfel: 20 de milioane de lei, pentru acoperirea golurilor temporare de casă ale secțiunii de funcționare; – 50 de milioane de lei, pentru finanțarea secțiunii de dezvoltare”, a precizat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Alex TOTH

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Proiecte ”Anghel Saligny” pentru Cristești

Aleșii locali ai comunei Cristești au aprobat, recent, într-o ședință ordinară de lucru, trei cereri …