Topul Firmelor Mureșene. Ecofruct, prima companie ecologică din România Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 397 Vizualizări

Topul Firmelor Mureșene. Ecofruct, prima companie ecologică din România

Cotidianul Zi de Zi vă propune un serial de prezentare a celor mai competitive societăți din județul Mureș, incluse în cea de-a 26-a ediție a Catalogului Topul Firmelor Mureșene, publicație editată și prezentată în anul 2019 de Camera de Comerț și Industria a Județului Mureș, cu ocazia tradiționalului eveniment de business intitulat ”Gala Topul Firmelor Mureșene”.
La categoria ”Microintreprinderi”, secțiunea ”4631 – Comerț cu ridicata al fructelor și legumelor” locul 1 a fost atribuit societății Ecofruct SRL Târgu-Mureș.

Afaceri de 5,9 milioane lei în 2018

Potrivit portalului www.listafirme.ro, societatea s-a înființat în luna mai 2002, are ca obiect de activitate ”comerț cu ridicata al fructelor și legumelor” și este deținută de Dorin Ovidiu Dogar, care deține și calitatea de administrator.
Firma a avut o cifră de afaceri de 4.288.135 lei în 2017 și de 5.954.385 lei în 2018, profit net de 520.182 lei în 2017 și de 645.176 lei în 2018 și un număr mediu de 2 angajați atât în 2017, cât și în 2018.

Gamă variată de produse

Conform paginii web a societății, www.ecofruct.ro, Ecofruct este ”prima companie ecologică din România”, iar proprietarii companiei ”sunt printre pionierii activității economice în domeniul ecologic în Germania, respectiv în România.”
”Compania Ecofruct oferă următoarele categorii de produse ecologice: fructe de pădure, ciuperci de pădure organice și plante medicinale din flora spontană, fructe, legume, cereale din culturi ecologice, miere ecologică. Pentru a afla mai multe despre varietatea de produse, vă rugăm să consultați catalogul de produse Ecofruct. Următoarele categorii de produse: fructe de pădure, ciuperci, plante medicinale sunt originare din natura pură, din flora extrem bogată și diversificată a Carpaților românești, care reprezintă aproximativ 1/3 din suprafața totală din România, aproximativ 80.000 de kilometri pătrați”, se menționează pe site-ul societății.

Recoltare la 2.000 de metri altitudine

Soarele, apele bogate și curate, diversitatea vegetației, toate explică gustul special al acestor produse, susțin reprezentanții Ecofruct.
”În scopul de a realiza cantitățile și soiurile produselor sălbatice solicitate pe piață, Ecofruct a organizat activitatea de recoltare în majoritatea zonelor din muntii Carpați. Acest lucru înseamnă zone de achiziție, depozite, depozite frigorifice și echipele de achiziție. Echipele de recoltare sunt special instruite să respecte normele ecologice. Este interesant de menționat că un om, pentru a recolta, urcă munții de la 800 de metri, unde se află ultimele case locuite, până la 2.000 de metri. Acești oameni trebuie să-și petreaca nopțile în natură, pentru a recolta aproximativ 40 de kilograme de fructe, cantitate care justifică cei aproximativ 40-50 de kilometri de călătorie.
Ei au o tehnică de recoltare de care lumea modernă aproape că a uitat, dar produsele sunt atât de căutate încât efortul merită”, se mai menționează pe pagina web www.ecofruct.ro.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE