Home / Slider / FOTO: Cazuri noi de furturi de energie electrică într-o localitate din Mureș!

FOTO: Cazuri noi de furturi de energie electrică într-o localitate din Mureș!

Distribuie

Cinci echipe din cadrul Sucursalei Mureș a Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice (SDEE) Transilvania Sud, cu sprijinul reprezentanților Jandarmeriei Române – Gruparea de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Sângeorgiu de Mureș, au efectuat joi, 16 ianuarie, 29 de controale la instalațiile electrice ale utilizatorilor din localitatea Morești, componentă a orașului mureșean Ungheni.
”Din totalul instalațiilor verificate, au fost identificate 5 locuri cu consum neautorizat de energie electrică, prin racordare directă la rețeaua electrică, cu ajutorul unor instalații clandestine, înaintea grupurilor de măsură. În încercarea de a folosi gratuit energie electrică, aceste persoane se expun la riscurile pe care branşarea prin instalaţii improvizate le poate avea. Acestea pot crea perturbaţii în reţeaua de alimentare cu energie electrică sau pot provoca electrocutări ori incendii”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Serviciul Relații Publice, Comunicare și Reclamații SDEE Transilvania Sud – Sucursala Mureș.
Potrivit aceleiași surse, în articolul 92 alineatul (1) şi alineatul (2) din Legea 123/2012 – Legea energiei electrice şi a gazelor naturale se prevăd următoarele: „Deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.” De asemenea, potrivit alineatului (4), chiar şi tentativa la infracţiunile menţionate se pedepseşte.
(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dialog despre relația între știința medicală și credință la Târgu Mureș

Distribuie Asociația Generații Iubite și Ocrotite (GIO), Biblioteca Județeană Mureș și Parohia Sfânta Ana organizează …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.