DOLIU. Un ultim onor pentru eroul mureșean decorat de 24 de ori! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4755 Vizualizări

DOLIU. Un ultim onor pentru eroul mureșean decorat de 24 de ori!

Conducerile Clubului de Tancuri Târgu-Mureș și Asociației Cultul Eroilor Filiala Mureș au anunțat marți, 7 aprilie, trecerea în Eternitate, la vârsta de 100 de ani, a generalului de brigadă în rezervă Marin Ștefănescu.

”Dragul nostru veteran gl. bg. (r) Marin Ștefănescu a plecat dintre noi lăsându-ne întristați și cu profunde regrete. Modelul nostru de viață, de un înalt profesionalism în slujba patriei, a plecat să își continue datoria printre îngeri și serafimi, de veghe mereu pe altarul țării sale ale cărei încercări le-a cunoscut, înfruntând focul și gloanțele. Noi rămânem cu datoria de a-i cinsti mereu memoria, păstrând aprinsă candela neuitării lângă panoplia marilor noștri comandanți. Arma tancuri pe care a slujit-o e în lacrimi, a fost prezent cu dăruirea sa profesională în multe garnizoane ardelene și de curând ne-am bucurat să îi cinstim un Centenar de viață. A fost cu noi, așa cum ne-a promis, acum a sosit tristul moment de a-i dori drum lin printre stele, împărtășind durerea familiei îndoliate. Un ultim onor, dar veșnică amintire, drag veteran!”, au transmis conducerile Clubului de Tancuri Târgu-Mureș și Asociației Cultul Eroilor Filiala Mureș.

Gl. bg. (r) Marin Ștefănescu, carieră militară de excepție

– S-a născut la 10 martie 1920 în satul Coborâş, comuna Rîciu, judeţul Dâmboviţa;

– A lucrat în armată 40 de ani, din care şase în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, din care un an prizonier în Uniunea Sovietică;

– A fost decorat cu ordinele naţionale: Coroana României, Steaua României, Apărarea Patriei, Meritul Militar;

– Pentru actele de eroism de care a dat dovadă în timpul celui de-al Doilea Război mondial a fost decorat cu 24 de medalii de către autorităţile române şi sovietice;

– A îndeplinit funcţii înalte în cadrul Ministerului Apărării Naţionale: comandant Regiment 236 tancuri, comandant Regiment 2 Tancuri, locţiitor al comandantului Diviziei 6 Mecanizate (ulterior Divizia 6 Tancuri).

– S-a pensionat în anul 1980;

– A fost preşedintele de onoare al filialei judeţene Mureş a Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE