Home / Administratie / Dorin Florea cere renunțarea la ”anumite restricții” pentru ca ”economia să pornească ușor”

Dorin Florea cere renunțarea la ”anumite restricții” pentru ca ”economia să pornească ușor”

Distribuie

Primarul municipiului Târgu-Mureș, Dorin Florea, a scris miercuri, 15 aprilie, pe pagina sa de Facebook că în opinia sa autoritățile centrale care gestionează starea de urgență impusă de pandemia de Covid-19 ar trebui să renunțe la anumite restricții, astfel încât ”economia să pornească ușor”.

”Mă deranjează când aud peste tot apelative nepotrivite cu privire la persoanele în vârstă. Referirile făcute la adresa “bătrânilor” le consider ca fiind, în primul rând, lipsă de educație. Îi dau dreptate președintelui Academiei Române, dl. Ioan Aurel Pop, care a scris un articol pertinent în acest sens. Eu consider, în calitate de medic, că persoanele care trebuie să stea în case sunt acele persoane vulnerabile, care au afecțiuni cronice, probleme pulmonare, cardiace, diabet sau de altă natură. Pentru această categorie de persoane vulnerabile, care nu ține seama de vârstă, ci doar de sănătatea individului, o simplă viroză sau orice mică afecțiune poate crea un dezechilibru. Asta însă trebuie să o declare medicii, în primul rând!
Eu vă spun, din experiența pe care am avut-o ca medic, că unii sunt vârstnici de când s-au născut! Sunt “bătrâni” de când se știu, chiar dacă vârsta lor biologică este mult mai mică. Prefer un dialog sau un angajament cu un vârstnic echilibrat, educat decât cu un tânăr needucat, infatuat și ipocrit.
Cei care stabilesc dacă o categorie este vulnerabilă, aceia sunt doar medicii. Iar noi, ceilalți, ar trebui să începem să ne obișnuim încetul cu încetul să purtăm mască atunci când ieșim la cumpărături sau când mergem la locul de muncă. Cei care conduc țara ar fi bine să renunțe la anumite restricții, astfel încât economia să pornească ușor.
Nu văd de ce nu ar putea să se redeschidă anumite sectoare de activitate! Spun asta pentru că observ o anumită protecție magică de care beneficiază, de exemplu, angajații supermarketurilor, despre care nu am auzit că s-ar fi îmbolnăvit, deși intră zilnic în contact cu sute de persoane. În schimb, auzim zilnic cum se infectează personalul medical și angajați din alte domenii, fiind nevoiți să-și suspende activitățile.”

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

1 comentariu

  1. Total adevarat.Si oamenii din supermarketuri sunt oameni.Oamenii din banci.Nici unul nu a cedat psihic.Doar medicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.